Itt vannak a kormány legújabb döntései a koronavírus-járványban - élőben a Kormányinfó

Események

koronavírus, vírus, járvány, Budapest, belváros, tömegközlekedés, maszk, védőmaszk, járókelő
Vágólapra másolva!
Csütörtökön is beszámol a kabinet a legfrissebb döntésekről.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés
10:50
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Kormányinfó

Gulyás Gergely számol be a kabinet legújabb döntéseiről.

11:51
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány az összes budapesti polgármester véleményét kéri Budapest újraindításáról

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője szerdán levelet küldött Karácsony Gergelynek és a budapesti polgármestereknek.

12:12
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Mind a 6, az elmúlt 24 órában meghalt koronavírusos beteg a fővárosban vagy a környékén élt

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3380 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma - írta csütörtökön reggel a kormány hivatalos tájékoztató oldala.

13:03
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó.

13:05
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

A védelmi intézkedéseket az élet visszaigazolta vidéken is

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy 12 órás ülést tartott a kormány. A kormány azt állapította meg, hogy 64 nappal a veszélyhelyzet kihirdetését követően csökken a halálesetek és az aktív fertőzöttek száma. Köszönetet mondott Gulyás az embereknek, hogy betartották a meghozott intézkedéseket, mert ezért vannak jó eredmények. A védelmi intézkedéseket az élet visszaigazolta vidéken is. Nem lettek tömeges fertőzések vidéken.

13:08
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Pest megyében feloldották a kijárási korlátozást

Gulyás Gergely azt mondta, hogy továbbra is Budapesten és a Pest megyében van a legtöbb fertőzött. A kormány arról döntött, hogy a mindenkire közös szabályokon nem változtatnak, a másfél méteres távolságot mindenki tartsa be, és a maszkviselési szabályokat is. A Pest megyei fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékihez, így ott a vidéki szabályok érvényesülnek hétfőtől. Budapest esetében még türelmet kért, mert meg akarják hallgatni a vezetők véleményét.

13:09
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Karácsonynak nincs határozott álláspontja

Gulyás elmondta, hogy a polgármesterek közül sokan egyértelmű véleményt mondtak. A főpolgármesternek nincs határozott álláspontja, de a döntés felelősségét a kormány vállalja. Tarlós István esetében nehezen lehetett volna elhinni, hogy nem képes egy eldöntendő kérdésre egyenes választ adni. Holnap, vagy holnapután mindenki megismerheti a Budapestre vonatkozó döntést.

13:10
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

A vidéki vendéglátó üzletek belső részében megengedett lesz a tartózkodás

A vidéki vendéglátó üzletek belső részében megengedett lesz a tartózkodás, de kötelező a maszkviselés és a védőtávolság betartása - mondta Gulyás. Ebben követjük az osztrákokat.

13:11
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

A helyzet megérett arra, hogy Budapest esetében is döntsön a kormány enyhítő intézkedésekről

A helyzet megérett arra, hogy Budapest esetében is döntsön a kormány enyhítő intézkedésekről a kedvező járványügyi adatok fényében - mondta Gulyás.

13:14
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Az unió bírósága nem akarja védeni a határokat

Gulyás Gergely a német alkotmánybíróság döntéséről azt mondta, hogy az rendkívül fontos alapelveket rögzített. Nem gondoljuk, hogy ez a döntés a közép-európaiak győzelme lenne Nyugat-Európa felett. Az uniós jognak meghatározott körökben elsőbbsége van, de ezt csak közösen gyakorolt hatáskörben lehet vizsgálni. Az újabb uniós bírósági döntés a tranzitzónák ügyében azt mutatja, hogy a külső határokat nem akarják védeni. Vagy tagállami hatáskörbe kerül a határvédelem, vagy pedig egy közös szigorú felügyelet alá.

13:17
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: A kommunisták nem viselkedtek így, mint az Európai Parlament

Gulyás Gergely elmondta, hogy példátlan boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen az EP-ben. Még a kommunisták is adtak arra lehetőséget, hogy a koncepciós perekben megszólaljanak a vádlottak. Ez az eljárás sem a jogállamhoz, sem az alapvető értékekhez nem kapcsolódik.

13:17
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Június 1-től vidéken és Pest megyében 200 fő alatt lehet lagzit tartani

Június 1-től vidéken és Pest megyében 200 fő alatt lehet lagzit tartani - jelentette be Szentkirályi Alexandra.

13:19
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Június 2-ig biztosan nem lesz oktatás az intézményekben

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy június 2-ig biztosan nem lesz oktatás az intézményekben. Tanévvel kapcsolatos lezárási problémák akkor sem lesznek, ha nem lesz később kötelező iskolába járás.

13:21
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás a gyöngyöspatai ítéletről: Egy igazságtalan ítéletről van szó

Gyöngyöspata kapcsán azt mondta, hogy a bírósági ítéletek kötelezőek mindenki számára, így a kormány nem tehet mást, mint elfogadja. Egy igazságtalan ítéletről van szó, és a kormány nem ért egyet vele. Ebben csak vesztesek vannak - tette hozzá. Mind a kisebbség, mind a többség vesztes, ezért van helye a törvénymódosításnak. A nem megszerzett oktatást kell pótolni.

13:25
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért írhatta Karácsony a terjedelmes esszéjét

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nagy érdeklődéssel olvassák a Karácsony által jegyzett írásokat. Azért születhetett, hogy ne kelljen egyértelműen nyilatkozni a budapesti élet hogyan továbbjáról. Az állam továbbra is fizeti a normatívát azon intézmények dolgozóinak, ahol nincsen most tanítás, ellátás.

13:27
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Régi igazságtalanságot orvosol ez a törvénymódosítás

A gazdasági övezetekről szóló törvénymódosítás egy régi igazságtalanságot orvosol - mondta Gulyás. A szabály csak az ezután megvalósuló beruházásokra vonatkozik. Budapestre és a megyei jogú városokra nem - tette hozzá. A törvénymódosítás révén a nagy adóbevétellel járó beruházásokat több település esetén lehet elosztani - mondta a miniszter. 

13:29
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Tóth József, a XIII. kerület polgármestere is a fokozatos újranyitás mellett van

Kovács Péter világos választ adott, és újranyitást javasolt, és Tóth József, MSZP-s polgármester is fokozatos nyitást javasolt - mondta Gulyás. Karácsony leveléről azt mondta, hogy szokatlan stílusban íródott, és nem lehet eldönteni, milyen motiváció áll mögötte. A Bertelsmann-tanulmány a humor kategóriájába sorolható.

13:32
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Kiállnak a műanyagzacskók betiltása mellett

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a kormány támogatja a műanyagzacskók betiltását.

13:34
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Négy rossz állapotú kikötőt értékesíthet majd a Bahart

A Bahart bérleti szerződést írhat ki 2021 januárjától a kikötőkre, a kikötők nem kerülnek magántulajdonba. Négy kikötőt fognak bezárni, de ezek nagyon rossz állapotban vannak, ezeket nyílt árverésen értékesítik majd - mondta Gulyás Gergely.

13:35
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Minden kórháznak 10 napos tartalék áll rendelkezésre

Minden kórháznak 10 napos tartalék áll rendelkezésre - mondta Gulyás Gergely. Nincs olyan kórház, ahol ne lenne ennyi tartalék. 

13:37
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Egy jogállamban előfordul, hogy egyes szervek másként ítélnek meg egy-egy cselekményt

Több tucat eljárás van folyamatban rémhírterjesztés és közveszéllyel való fenyegetés miatt - mondta kérdésre Gulyás. Egy jogállamban előfordul, hogy egyes szervek másként ítélnek meg egy-egy cselekményt. Az ügyészség a sajtóban megjelent ügyekkel kapcsolatban nem indított eljárást. Az érintettek kártérítést igényelhetnek.

13:38
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Az egészségügyi kapacitásnak rugalmasnak kell lennie

Az egészségügyi kapacitásnak rugalmasnak kell lennie, hogy azonnali intézkedésre legyen lehetőség - mondta Gulyás. A korábban biztosított ágyszám fenntartása nem indokolt, a betegek térnek vissza.

13:40
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Minél előbb visszatérne a korábbi keretekhez Gulyás

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, neki a még a kormánnyal legellenségesebb újságíró is hiányzik. Bízik benne, hogy a lehető leghamarabb visszatérhetnek a korábbi keretek közé.

13:42
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Politikai nemzetként kellene Romániának a magyarokra tekinteni

A romániai Trianon-törvényről azt mondta Gulyás, hogyha Románia erős állam lenne, akkor elismerné, hogy a magyarok ottléte csak erősíti az országot. Politikai nemzetként kellene Romániának a magyarokra tekinteni. 

13:43
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

A modern városok program folytatódik

A modern városok program folytatódik, de számtalan gazdasági bizonytalanság van, így a jövő évi költségvetés összeállítása során sok szempontot kell figyelembe venni - mondta kérdésre Gulyás.

13:44
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Június végéig tarthat a veszélyhelyzet

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy remélik június vége felé a rendkívüli veszélyhelyzeti felhatalmazást a kormány vissza tudja adni.

13:47
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Több mint 10 ezren jelentkeztek ingyenes informatikai képzésre

Szentkirályi Alexandra kérdésre azt mondta, hogy több mint 10 ezren jelentkeztek ingyenes informatikai képzésre.

13:51
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás rendet tett a lélegeztetőgépek ügyében

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kormány mindent megtett, hogy elég lélegeztetőgépet vásároljon. A piacon óriási volt a kereslet, és kevés a kínálat - tette hozzá. 5000-hez közelít a használható lélegeztetőgépek száma Magyarországon, de ennek egy része készletezve van. Folyamatosan vizsgálják ezeket is - tette hozzá. Gulyás elmondta, el tudják érni azt a 8500-9000-es számot, amire egy válsághelyzetben szükséges lehet. Mindent készleteznek, ami beérkezett.

13:52
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Eddig maradhat érvényben az ingyenes parkolás

Az ingyenes parkolás a veszélyhelyzet időszakában lesz érvényben

13:53
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Augusztus 20-án avathatják fel az elkészült trianoni emlékművet

Augusztus 20-án avathatják fel az elkészült trianoni emlékművet - mondta kérdésre Gulyás. Egy másik kérdésre azt mondta, hogy Magyarország kész megvédeni a külső határait.

13:55
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Izraellel is kiegyensúlyozott viszonyra törekszik Magyarország

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a világ diplomáciáját is a világjárvány határozza meg, egyelőre csak lemondtak találkozókat. Ha vége lesz ennek, akkor a diplomáciai nagyüzem is újraindul - tette hozzá. Izraellel is kiegyensúlyozott viszonyra törekszik Magyarország.

13:57
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Tovább lehet majd gyűjteni az aláírásokat a nemzeti régiók ügyében

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, úgy tűnik a régiókról szóló kezdeményezés esetében néhány hónappal megnyújtják az aláírásgyűjtés idejét.

13:59
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Saját hitelességének ártott az Európai Parlament a csütörtöki vitával

Három százalékos gazdasági csökkenéssel számol a Pénzügyminisztérium 2020-ban, és ennek alapján készül a 2021-es büdzsé - mondta Gulyás Gergely.  Saját hitelességének ártott az Európai Parlament a csütörtöki vitával.

13:59
május 14, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a Kormányinfónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!