A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A legújabb kormányzati döntések - percről percre a Kormányinfóról

Események

GULYÁS Gergely; SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2020. június 25. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. június 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely tartja meg a szokásos Kormányinfót.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
10:21
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó.

10:23
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Továbbra is járványügyi készültség van Magyarországon

Továbbra is járványügyi készültség van Magyarországon. A tegnapi naphoz képest 9 új fertőzött van, 920-ról viszont 906-ra csökkent az aktív fertőzöttek száma - mondta Gulyás Gergely. 

10:24
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Nagy rendezvények megtartására augusztus 15-ig nincs lehetőség

Az eddigi szabályokat továbbra is fent kell tartani. Nagy rendezvények megtartására augusztus 15-ig nincs lehetőség, a továbbiakról pedig júliusban dönt a kormány, a járványügyi helyzet tekintetében. Ekkor döntenek az augusztus 20-i ünnepségsorozatról. 

10:28
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány célja, hogy annyi munkahely jöjjön létre, amennyi megszűnt

A kormány célja, hogy annyi munkahely jöjjön létre, amennyi megszűnt, ezért hozták létre a Gazdaságvédelmi Operatív Törzset, amely négy fő területet vizsgál. A jövő évi költségvetés a gazdaságvédelem költségvetése, de tartalmazza a 13. havi nyugdíj visszaépítését is. Jövő év július 1-től pedig a CSED a korábbi nettó jövedelem 100%-a lesz, de mivel további adókedvezményekre jogosult, a nettó fizetése nem csökken ezáltal, hanem nő. A CSED-re az első 6 hónapban jogosult az édesanya. 

10:30
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

A KATA szabályai nem változnak idén

A KATA szabályai nem változnak idén, de a kormány megfogadta a javaslatokat, hogy a visszaéléseket elkerüljék, leginkább a bújtatott foglalkoztatást szeretné a kormány megszüntetni. 

10:32
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Elindult a nemzeti konzultáció kézbesítése

Elindult a nemzeti konzultáció kézbesítése. A legfőbb téma a járvány és az azzal kapcsolatos szabályok, illetve a kormány által hozott védelmi intézkedések. A konzultációs ívek eltulajdonítása bűncselekmény, személyes adattal való visszaélés.

10:36
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

A parkolási díj emelésével a kormány nem ért egyet

A parkolási díj emelésével a kormány nem ért egyet - mondta Gulyás Gergely. Azok az intézkedések, amelyeket a főváros meghozott az elmúlt időszakban, azok környezetvédelmi szempontból is károsak, ehhez a parkolás megdrágítása sem tesz hozzá. A Lánchíd felújításához a kormány támogatást nyújtott, de a főváros semmit nem tett eddig a Lánchíd érdekében. Január óta a kommunikáción kívül semmit nem tett, miközben a főváros számláján hatszor annyi pénz áll rendelkezésre, mint amennyi ehhez szükséges lenne - mondta el újságírói kérdésre Gulyás Gergely. 

10:39
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

A legnagyobb kár az államot érte

"Mi kitől kérhetjük vissza a védekezésre költött összeget?" - tette fel a kérdést a miniszter, hozzátette, a legnagyobb kár az államot érte, ehhez képest az önkormányzatok vesztesége elenyésző volt - mondta újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely. 

10:42
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Rendelkezésre állt a Lánchíd felújítására a pénz

Tarlós István tevékenységének köszönhetően hatszor annyi pénz állt rendelkezésre, mint amennyi a felújításhoz szükséges. Ehhez képest január óta új közbeszerzés sem került ki, a kormány információi szerint a Lánchíd összeomlása nem fenyeget egyelőre, de törmelékdarabok eshetnek le róla, ami a hajó- és autóforgalomra nézve veszélyes. 

10:51
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Gyurcsányék 85%-os államadósággal adták át az országot

Gyurcsány Ferenc kormányzása a rendszerváltás óta eltelt időszak legsikertelenebb kormányzása volt. Ettől a kormánytól vette át a hatalmat a jelenlegi kormány, 85%-os államadósság mellett, csődben lévő országban, meggyalázott nemzetpolitikával - mondta Gulyás Gergely újságírói kérdésre válaszolva. 

Hozzátette, ehhez képest Tarlós István úgy adta át a hivatalát, hogy a fővárosi költségvetés 70%-a tartalékként állt rendelkezésre a főváros számláján. 

10:54
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

A kerületi önkormányzatok egy része is csalódott a főváros döntései miatt

Több kerületi önkormányzat is szóvá tette, hogy a főváros több fejlesztési projektet is elhalaszt, a kormány szomorú amiatt, hogy fontos kerületi fejlesztések maradnak el, és remélik, a főváros meggondolja magát, mivel ezek egy része uniós forrásból fedezhető. 

10:57
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Ha az államot szólítják fel, akkor az államnak kell kifizetnie a gyöngyöspatai kártérítést

A gyöngyöspatai ítélet kötelezte az érintetteket a kártérítés megfizetésére, ha ez nem történik meg, akkor az államot szólíthatják fel a kártérítés kifizetésére. Természetesen az állam eleget fog tenni a kötelezettségeinek, akkor is, ha ezzel nem ért egyet - mondta Gulyás Gergely. 

11:10
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

A SZFE felett nincs állami kontroll

A SZFE feletti állami kontroll megszűnik azzal, hogy kuratórium jön létre. A kuratóriumok megerősítik az egyetemek autonómiáját - mondta el kérdésre Gulyás Gergely. 

11:13
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Magyarországon a magyar választópolgárok döntenek

A magyar kormány továbbra sem fogadja el, hogy a migrációról ne az adott nemzet döntsön. "Mi a tolerancia pártján állunk, de Magyarországon a magyar választópolgárok döntenek" - mondta a miniszter. 

11:19
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Sokkal gyengébbek az érvek az euró mellett, mint ellene

Sokkal gyengébbek az érvek az euró mellett, mint ellene. A feltételeket jellemzően már teljesítette a kormány, de gazdasági fejlődést nem hozott az EU-nak.

11:22
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyit kereshetnek majd az iskolaőrök

A pedagógusbéreknél alacsonyabb bérekre számíthatnak azok, akik majd az iskolaőrség feladatait ellátják. Ez jó kereseti kiegészítés lehet azoknak, akik például nyugdíj mellett vállalják el ezt a feladatot. Jövő pénteken fogadja el a költségvetést a kormány, utána tud a belügyminisztérium pontos döntést hozni ezzel kapcsolatban - mondta Gulyás Gergely.

11:28
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Az volt a fontos, hogy legyen elég lélegeztetőgép

A járványügyi védekezés időszakában az volt a fontos, hogy egyetlen olyan ember se lehessen, akit meg lehetne menteni, de nincs lélegeztetőgép. Ha nincs aneszteziológus, ő még helyettesíthető, de a lélegeztetőgépet nem lehet helyettesíteni - válaszolt kérdésre Gulyás Gergely. 

11:34
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Múlt héten már csökkent az aktív munkakeresők száma

Múlt héten már csökkent az aktív munkakeresők száma - ez jó jel. Az elsődleges cél viszont nem az, hogy az állam adjon munkát, de ha kell, megteszi. A munkahelyek megőrzéséhez nyújtott állami támogatás a helyes döntés a kormány szerint. 

11:40
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Mindenki onnan szerezte be a védekezéshez szükséges eszközöket, ahonnan tudta

Ami a magyar államra igaz a járvány időszakában, az a fővárosra is igaz. A védőfelszerelések beszerzését mindenki úgy és onnan oldotta meg, ahonnan tudta. Azon nem lepődünk meg, hogy a főváros a balliberális körökön keresztül tudott ezekhez az eszközökhöz hozzájutni. 

11:45
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

A tűréshatár felett lesznek a parkolási díjak

Gulyás Gergely szerint a jelenlegi parkolási árak is már a tűréshatáron felül vannak, így ő semmilyen parkolási díj emelését nem támogatja. 

11:47
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány nem ad több plusz pénzt a Lánchídra

A főváros csak vitatkozni akar a kormánnyal, felújítani nem akar - mondta a Lánchíddal kapcsolatos kérdésre Gulyás. A kormány nem ad több plusz pénzt a felújításra. 

11:50
június 25, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!