A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5

Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol az Országgyűlésben - élőben az Origón

ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. november 16. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 16-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszol képviselők kérdéseire hétfőn az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
16:04
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

November 16-án válaszolt legutóbb Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb november 16-án válaszolt az ellenzéki képviselők kérdéseire. Akkor többek között azt mondta a baloldali képviselőknek, hogy nekünk minden élet számít, Önöknek semmi sem drága.

16:05
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor válasza Soros György írására: Európa nem hódolt be

Az Európai Unió megőrizte egységét és győzött, Soros György pedig vesztett, és itt lenne az ideje, hogy az európaiak végre hazaküldjék őt Amerikába - írta Orbán Viktor miniszterelnök Európa nem hódolt be című, Soros György írására adott válaszában. 

16:06
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Megjelent a magyar felemelkedés krónikája

Több mint 500 oldalas, rengeteg fényképpel és adattal ellátott kiadvány jelent meg az Orbán-kormányok elmúlt 10 éves országépítő tevékenységéről. Aki tényleg kíváncsi arra, hogy mi is történt velünk 2010 óta a Kárpát-medencében, annak feltétlenül el kell olvasnia az Összetartozunk – Magyarország 2010-2020, A felemelkedés krónikája – című kiadványt. Orbán Viktor miniszterelnök az előszóban úgy fogalmazott, az elmúlt tíz évben mi, magyarok köszönhetően annak, hogy visszaszereztük önbecsülésünket, minden ránk törő válságból megerősödve jöttünk ki.

16:48
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik az azonnali kérdések órája. 

16:49
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mi köze van az Ön krumplijához a miniszterelnöknek?

Orbán Viktor Jakab Péternek (Jobbik) adott válaszában közölte, hogy nem érti, hogy mi köze van az Ön krumplijához a miniszterelnöknek. 

16:52
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarországnak az az érdeke, hogy a világ minél több országával minél jobb üzleti kapcsolata legyen

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a parlamenti képviselőkre kirótt büntetésekhez nincs köze a kormánynak. Az orosz ügynökök tekintetében Önök nagyon képzettek, mivel pont az Önök soraiban volt orosz ügynök. Magyarországnak az az érdeke, hogy a világ minél több országával minél jobb üzleti kapcsolata legyen - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szólt arról is, hogy mindenkivel építenek, beruháznak és együttműködnek. Mi megengedhetjük magunknak, hogy a világ minden nagyhatalma a barátunk legyen. 

16:57
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez a legfontosabb feladatunk

Orbán Viktor Gurmai Zitának (MSZP) azt válaszolta, a védekezéssel kapcsolatos összes döntést az Operatív Törzs hozza, és a megfelelő szakemberek döntenek a szakmai döntésekről. Az elmúlt három hétben az egyik legtöbbet tesztelő európai ország vagyunk - tette hozzá. A kormányfő beszámolt az országos célzott tesztelésről is. Önök azt a benyomást keltik, mintha a magyar egészségügy tehetne arról, hogy az emberek megbetegszenek és meghalnak. Nekünk a legfontosabb felelősségünk, hogy a megfelelő mennyiségű eszköz rendelkezésre álljon, és legyen majd vakcina. 

16:57
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

"Ez egyszerűen nevetséges"

Mondhatta volna, hogy az európai járvány terjedéséért mi vagyunk a felelősek, de ez nagyon nevetséges - mondta Orbán Viktor Gurmai Zitának. 

17:01
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez nem fér bele a közösségünk értékrendjébe

Orbán Viktor Vadai Ágnesnek (DK) azt mondta, amit egy régi harcostársunk tett, az nem fér bele a mi közösségünk értékrendjébe. Elhagyta a közéleti csatateret, más lehetősége nem maradt - tette hozzá. A nemzetbiztonsági szolgálat 2007 elején beengedte az orosz titkosszolgálati szakembereket, és poligráfos vizsgálat alá vetettek több NBH-s munkatársat. Akkor mit is jelent a nemzetbiztonsági kockázat? 

17:03
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Kaleta nyolc évig szolgált a baloldali kormány alatt

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, hogy a nemzetbiztonsági átvilágítások a kormányzat hatáskörébe tartoznak, és érdemes azt megvizsgálni. Fontos, hogy Kaleta Gábor nyolc évig Önök alatt szolgált. 

17:07
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ezért inkább köszönetet kellene mondani

Orbán Viktor Keresztes László Lórántnak (LMP) azt válaszolta, Magyarországon senki sem tud pénzért letelepedési jogot vásárolni. Tartózkodni lehet, letelepedni nem lehet - tette hozzá. A török elnök időnként azzal fenyegeti Európát, hogy több millió migránst ráenged a kontinensre, de azok ott vannak nála. Köszönetet kell mondani a török elnöknek, hogy magánál tartja a migránsokat, és ezért arra kell törekedni, hogy ne történjen meg az, amitől mindnyájan tartunk - mondta Orbán Viktor. 

17:10
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Miért sunnyogtak fel arra a listára?

Örömmel hallom, hogy nem támogatja az Európai Egyesült Államok gondolatát, de Önök felsunnyogtak arra a listára, amelyet egy olyan ember vezet, akinek a legfontosabb gondolata az Európai Egyesült Államok - mondta Orbán Viktor. Önök rajta lesznek azon a közös listán - tette hozzá. Én tisztelem a személyes ellenállást, de mégis azon a listán indulnak majd. 

17:12
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Fogalmuk sincsen a magyar alkotmányos rendről

Orbán Viktor Szabó Tímeának (Párbeszéd) válaszolva azt mondta, hogy meglepő, hogy van olyan képviselő, akinek fogalma sincsen a magyar alkotmányos rendről és szellemiségről. Az alaptörvény senkinek nem mondja meg, hogyan kell élnie, és nincsenek erre nézve előírások. Magyarország egy jogállam, így mindenki szabadon dönthet. 

17:16
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Érvényben marad a Draskovits Tibor által kialakított törvényi keret

Orbán Viktor Szabó Tímeának azt is mondta, nemcsak az alkotmányt nem ismeri, de azt a tényt sem tudja, hogy a homoszexuális emberekre az a törvény van érvényben, amit Draskovits Tibor még 2008-ban előterjesztett. Magyarországon azok is, akik valamilyen életmódkisebbséghez tartoznak, azok is élhetnek az alaptörvényben meghatározott jogukkal, és semmilyen ezzel ellentétes törvényt nem fogok támogatni. 

17:19
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Felül fogják vizsgálni a diplomata-útlevelek kiadását

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az MSZP legújabb botrányáról, a cigarettacsempészetről és a diplomata-útlevelekről kérdezte a kormányt. Magyar Levente, a KKM államtitkára válaszában azt mondta, hogy nem meglepő a Legény-ügy, mivel eddig is tudták, hogy a baloldal lop, csal és hazudik. 

Magyar szerint ez a mostani pitiáner bűncselekmény nem méltó a baloldal múltjához. Felül fogják vizsgálni a diplomata-útlevelek kiadását. 

17:25
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

A baloldal a terheket az emberekre helyezi

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a baloldali vezetésű önkormányzatok megszorításairól kérdezte a pénzügyminisztériumi államtitkárt. A baloldali válságkezelés egyértelműen azt jelenti, hogy a terheket az emberekre hárítják. Tállai András válaszában közölte, hogy a kormány az adócsökkentésre esküszik, míg a baloldali kormány és önkormányzatok az adóemelésre helyezik a hangsúlyt.  

17:33
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A baloldal feltalálta a progresszív antiszemitizmust

Orbán Viktor Volner Jánosnak (független) azt válaszolta, hogy a helyzet úgy fest, hogy a Jobbikból ami maradt, annak révén a baloldal feltalálta a progresszív antiszemitizmust. Mára Gyöngyösi az egyik ünnepelt sztár lett. Reméli a kormányfő, hogy a magyar jobboldal és kereszténydemokrácia elég erős lesz, hogy megvédje a magyar zsidóságot ezektől az eszméktől. 

17:37
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Mérlegen a külföldről finanszírozott szervezetek szabályozása

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarországon számos külföldről finanszírozott szervezet van. Sajnos az Európai Bíróság megsemmisítette az amerikai mintára készült jogszabályt, ami a külföldről finanszírozott szervezetekkel kapcsolatos. Mindezek ellenére keresik a megfelelő szabályozást - tette hozzá. 

17:46
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Középpontban a táppénz kérdése

Orbán Viktor Harangozó Tamásnak (MSZP) válaszolva azt mondta, ha valaki beteg lesz, akkor táppénzre megy, akkor megkapja a fizetése 60 százalékát. Ha valaki a munkája során kapta meg a fertőzést, akkor megkaphatja a 100 százalékát a fizetésének - mondta a kormányfő. Egy külön eljárásban kell ezt a 40 százalékos különbséget megigényelni. 

17:48
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez egy szemenszedett hazugság

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az a beállítás, hogy a vírus csak a baloldali családokat érintené, az egy nagyon rosszindulatú félreértés. Szemenszedett hazugság, hogy nekünk könnyű lenne ez a helyzet - mondta a kormányfő. A kormány rajta van, hogy a közigazgatási eljárás gyorsabb legyen a táppénzes ügyek esetében. 

17:49
december 14, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor több kérdésre már nem válaszol

Orbán Viktor több kérdésre már nem válaszol a mai napon, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!