A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül13 bejegyzés
08:23
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:25
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Főbb témák

Háború, uniós ügyek, energiaválság - ezek lesznek a főbb témák.

08:27
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Megvédjük a magyar településeket!

08:32
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

08:36
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Az emberek a békét választották a 2022-es választáson

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején közölte, a németek korábban még csak sisakot küldtek, és nem akartak az élet kioltására alkalmas eszközöket küldeni. Jól látszik, hogyha az ember az elején nem veti meg a sarkát, akkor belesodródik a konfliktusba - tette hozzá. A háború kezdete és a választási kampány egybeesett, és akkor nyíltan és egyenesen kell beszélni. 

A kormányfő közölte, akkor a baloldal elmondta, hogy mit akar, és nyakig állnánk most a háborúban. Mi azt mondtuk, hogy a magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból. Az emberek a békét választották a 2022-es választáson - mondta a kormányfő. 

08:38
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán: Ez szembemenne a népakarattal

Ha valaki Magyarországon be akarna lépni a háborúba, akkor szembemenne a népakarattal - mondta a kormányfő. Az, hogy ki áll háborúban a másikkal, az nem nyilatkozatok kérdése - hangsúlyozta Orbán Viktor. Felhívta a figyelmet, hogy egy ország felfegyverzése és költségvetésének a segítése egyértelműen azt jelenti, hogy egy állam benne van a háborúban.  

08:40
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ütnek, vernek, rúgnak, harapnak

Ütnek, vernek, rúgnak, harapnak - így jellemezte Magyarország mostani helyzetét a kormányfő azzal kapcsolatban, hogy meddig lehet ellenállni a háborúba való bevonódással szemben. Itthon a külföldről finanszírozott baloldal áll a háború pártján - tette hozzá. Mára százezres lehet az emberéletben esett kár, az elemi emberi érzék is azt követeli, hogy mindent tegyünk meg a tűzszünet érdekében. 

08:43
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez a demokrácia élő formájává vált

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2010-ben térdre esett az ország, akkor világos volt, hogy a Gyurcsány-kormány meg fog bukni, de kulcskérdés volt, hogy a válságkezelés során a többség megmaradjon a kabinet mögött. Ráadásul akkor még új alaptörvényt is ki kellett dolgozni. Akkor gondoltuk ki a nemzeti konzultációt - ismertette a kormányfő. Direkt írásbeli formában tették fel a kérdéseket. A legfontosabb kérdésekről szóltak a nemzeti konzultációk, ráadásul többször is millió felett volt a részvétel. Ez a demokrácia élő formájává vált. 

08:47
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Hatalmas veszteségek a szankciók miatt

Orbán Viktor köszönetet mondott, hogy 1,4 millióan küldték vissza a legutóbbi konzultációs íveket. Ebből a mostani konzultációról kiderült, hogy az ukránoknak nem segítenek és az oroszokat nem késztetik visszavonulásra - tette hozzá. A szankciók révén egy friss eredmény szerint a német gazdaság 175 milliárd eurónyi veszteséget szenved el 2023-ban. Nálunk majdnem akkora veszteséget okoznak a szankciók, amennyi személyi jövedelemadót fizetnek az emberek egy év alatt - ismertette a kormányfő. Ott, ahol nem érint húsba vágó magyar érdeket, ott nem akadályozzuk meg az uniós szankciókat - tette hozzá. Az olaj, a gáz és a nukleáris energia tekintetében pedig vétózni fog az ország. A siker első számú feltétele a nemzeti konzultáció. 

08:50
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

A magyarok azt akarják, hogy Brüsszelben is meghallják az emberek hangját

A kérdés, hogy a magyar miniszterelnök kitart-e a nemzeti érdek mellett az uniós vitákban - mondta a kormányfő a brüsszeli megjegyzésekről. A magyarok azt akarják, hogy Brüsszelben is meghallják az emberek hangját. Orbán Viktor közölte, Nyugat-Európában nincs tere az emberek hangjának, mert a háborúellenes hangokat megpróbálják lenyomni. Fontos különbség, hogy míg itthon többszólamú a média, addig Nyugaton ez nem így van. A háborúról Nyugaton a jobboldali és a baloldali lapokban ugyanazt lehet olvasni.  

08:54
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Védelmi rendszereket kell kiépíteni

Orbán Viktor a dollárbaloldalról azt mondta, hogy nemcsak dollárbaloldal, hanem dollármédia is van a legújabb fejlemények alapján. A baloldal a legfontosabb nemzetközi kérdésekben olyan álláspontokat képvisel, ami rossz Magyarországnak. Ilyen a háború, a migráció, a szankciók és a genderkérdés. Most megkaptuk a választ, hogy a baloldal azért képvisel olyan álláspontot, amilyet, mert ezért fizetik őket - mutatott rá a kormányfő. A jobboldalon továbbra sem szabad feladni, hogy esetleg nemzeti ügyekben együttműködés legyen - tette hozzá. Bízik benne, hogy a vizsgálat révén kiderül, hogy kik is adták valójában a pénzt, mert egyelőre csak a technikákat ismerjük. Ez egy nagyon komoly ügy, és amikor a vizsgálatnak vége lesz, akkor védelmi rendszereket kell kiépíteni, hogy megvédjük magunkat a külföldről fizetett politikusokkal szemben.  

08:57
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Az infláció egy közellenség

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ma az infláció uralja a közgondolkodást. Megpróbálunk idén is segítséget nyújtani, de egyetlen feladat, hogy az inflációt le kell törni. Az infláció egy közellenség - mondta a kormányfő. Az infláció elleni gyógyszert már beadta a kormány a gazdaságnak. Úgy számol a kormányfő, hogy márciustól csökkenni fog az infláció, és decemberben már egy számjegyű lesz. Olyan szankciókat nem engedünk át, ami növelné az inflációt, és így nem engedjük, hogy a nukleáris energiára kivessék.  

08:58
január 27, 2023
Vágólapra másolva!

Vége az interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!