Percről percre

Itt van minden hír az október 23-i ünnepről - élő

Események

Orbán Viktor ünnepi beszéd, Orbán Viktor, ünnepi beszéd, OrbánViktorünnepibeszéd, OrbánViktor, 1956-os forradalom és szabadságharc, 68. évforduló, Millenáris Park, 2024.10.23.,  MillenárisPark, 1956-osforradalom,
Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mondott ünnepi beszédet
Vágólapra másolva!
Kövesse az ünnepi megemlékezéseket az Origón!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül41 bejegyzés

Cikkünk folyamatosan frissül.

 

16:58
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarországért és a magyar szabadságért most azzal tehetjük a legtöbbet, hogy nem veszünk részt mások háborújában

A miniszterelnök Facebook-oldalán osztott meg egy részletet a beszédéből. 

16:36
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Régi ellenzék, új ellenzék, csak a címke változik

Orbán Viktor beszédéből idézett Orbán Balázs a közösségi oldalán. 

16:16
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Korhű villamos is közlekedik

Egy 1956 és 1965 között gyártott Ganz UV típusú villamos közlekedik az 56-os járat vonalán a Széll Kálmán térnél az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából.

Egy 1956 és 1965 között gyártott Ganz UV típusú villamos közlekedik az 56-os járat vonalán a Széll Kálmán térnél az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából 2024. október 23-án
(Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

15:58
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A szabadság nem ajándék

A szabadság nem ajándék, ezért ma is készen kell állnunk megvédeni – fogalmazott a honvédelmi miniszter a közösségi oldalára feltöltött videójában. 

15:54
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás: Lovasroham, vízágyú, rendőrattak, szemkilövetés

Emlékezzünk a gyalázatos múltra, hogy soha ne ismétlődhessen meg hasonló – írta Facebook-oldalán Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője emlékeztetett:

Gyurcsány Ferenc ma 18 éve a saját népére támadt. 

15:15
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Piknik és gyerekprogramok várták a családokat a Millenárison

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde után piknikkel és családi programokkal várták az érdeklődőket a Millenárison. 

Szókereső feladvány az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján tartott megemlékezés után a fõvárosi Millenáris Parkban rendezett pikniken 2024. október 23-án
(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

14:59
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás: nem vagyunk alárendelve senkinek

A magyarok 1956 októberében hoztak egy világos döntést, amelyre az egész világ felfigyelt: a szabadságukat, a függetlenségüket nem adják, nincsenek alárendelve senkinek - mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerdán Zsámbékon, az ünnepi megemlékezésen.

Menczer Tamás, aki Pest vármegye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője is, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen hozzátette, 

az 56-osok tette örökké köszönetet és tiszteletet érdemel és meg is erősít bennünket. Olyan fal van mögöttünk, melynek mindig nekivethetjük a hátunkat a harcainkban, csatáinkban és kihívásainkban 

- hangoztatta.

A szabadság számunkra életösztön. Mi, magyarok ma sem szeretjük, hogyha alávetettként tekintenek ránk" 

- jelentette ki, hozzátéve, 1956 története is elmondja: a magyar érdek és a magyar függetlenség kizárólag a magyaroknak fontos.

Értékelése szerint "soha nem voltunk olyan közel egy harmadik világháborúhoz, egy atomháborúhoz, mint jelenleg" a szomszédunkban pusztító háború miatt. A háborúra a magyar válasz a tűzszünet, a tárgyalás és a béke.

Hozzátette, a magyaroknak kezdettől fogva igazuk volt "korunk másik nagy kihívásával", a migrációval kapcsolatban is, amit a párhuzamos társadalmak kialakulása, a bűncselekmények és a terrortámadások bizonyítanak. "A magyar válasz a bevándorlással kapcsolatban a biztonság" - emelte ki.

14:43
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Rengetegen kíváncsiak a Szent Koronára, sorok kígyóznak az Országháznál

18 óráig szabadon látogatható a Parlament - írta Facebook-oldalán Kovács Zoltán. 

14:26
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Semjén Zsolt: 1956-ban kettős támadás ellen kelt fel a magyar nemzet

A magyar nemzet 1956-ban kettős támadás ellen kelt fel: egyrészt a szovjet birodalom megszállásával szemben, másrészt a marxista ideológia ránk kényszerítésével szemben - mondta a miniszterelnök-helyettes szerdán Albertirsán, az Irsai evangélikus templomban tartott istentisztelet után rendezett 1956-os megemlékezésen.

Semjén Zsolt arról beszélt, hogy a nemzet életében ugyanúgy megvannak az ünnepek, mint a családok vagy az egyház életében; olyan kitüntetett napok, amikor a nemzet történetének nagy eseményeire emlékezünk. 

Az ünnepeken hitet és erőt meríthetünk a nemzet nagyjainak és a nemzet heroikus küzdelmeinek példájából, és levonhatjuk a tanulságokat a történelmünkből. A történelmi tanulságok útjelző táblák, amikor a nemzet útkereszteződéshez, sorsfordító eseményhez érkezik 

- fűzte hozzá a politikus.

14:09
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Itt nem törnek át!

Nem tűrjük el, hogy bábállammá, Brüsszel vazallusává tegyék Magyarországot! Nem fog nekik sikerülni. Itt nem törnek át! – mondta beszédében a miniszterelnök, amiről közösségi oldalán is közzétett egy bejegyzést. 

14:04
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

„1956 a jobboldaliak ünnepe, nem a globalistáké”

Sok tízezren voltak Orbán Viktor mai beszédén, tele volt a Millenáris, sőt, még be sem fértek az emberek, olyan sokan érkeztek.

Nem hiába: 1956 a jobboldaliak ünnepe, nem a globalistáké!

– írta közösségi oldalán Deák Dániel politológus.

13:31
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarnak lenni annyi, mint küzdeni

Nem tűrjük, hogy újra bábkormányt ültessenek az ország nyakára, és Brüsszel vazallusává tegyék Magyarországot – fogalmazott Orbán Viktor beszédében.

A miniszterelnök beszédéről szóló tudósításunkat IDE KATTINTVA olvashatja. 

13:19
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Kalmár Ferenc: 1956-ban és ma is Magyarország függetlensége és szabadsága a legfontosabb

Ahogyan 1956-ban, úgy ma is Magyarország függetlensége és szabadsága a legfontosabb - jelentette ki Kalmár Ferenc, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri különmegbízottja Kassán, ahol beszédet mondott az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen szerdán.

A miniszteri különmegbízott a helyi Rovás Egyesület székházában az 1956-os forradalom példáján a magyar nép összetartozásáról, összefogásban rejlő erejéről, valamint a szabadság és függetlenség fontosságáról is beszélt. 

Elmondta: 

1956 októbere a magyar nép összetartozásáról, hazaszeretetéről tett tanúbizonyságot, arról, hogy a magyarok minden különbség ellenére is képesek együtt kiállni az országuk érdekeiért, ha arra szükség van.

Rámutatott: a szabadság, a nemzet és a haza összeköt, a magyar nép ereje pedig mindig is az összefogásban és a keresztény hitben rejlett.

13:09
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Koncz Zsófia: a magyar nemzet hazaszeretetét mutatják az ’56-os események

A magyar nemzet hazaszeretetét, hősiességét, szabadságvágyát és igaz hitét egyben mutatják az ’56-os események - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán Szerencsen, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Koncz Zsófia úgy fogalmazott, 

hálásak lehetünk a forradalmároknak azért, hogy ma szabad országban élhetünk és gondolatainkat bármikor szabadon elmondhatjuk. Ez az ’56-os hősök nélkül egészen biztosan nem így történt volna 

– fűzte hozzá az államtitkár a Rákóczi vár színháztermében tartott megemlékezésen.

12:45
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

„Fájdalommal kell közölnöm, hogy fiuk, Bartók József hősi halált halt”

A másodéves villamosmérnök hallgató Bartók József mindössze 20 éves volt. Amikor a Rádiónál a fegyvertelen tömegbe lőttek, egy cipészműhelybe menekült 15 társával. Az ajtót nem tudták becsukni. A nyitott ajtón keresztül kapott tüdőlövést. A családnak pár nappal később egy egyetemista vitte ezt a levelet, rajta a feldolgozhatatlan üzenettel:

Drága Szülők!

Fájdalommal kell közölnöm, hogy fiuk, Bartók József hősi halált halt. Engedjék meg, hogy itt tolmácsoljam az egész magyar ifjúság részvétét.

A magyar ifjúság egy tagja”

– erről írt közösségi oldalán Dömötör Csaba. Mint írta, a Műegyetem hősei az életüket adták, 1956 küzdelme pedig minket is kötelez:

bármilyen rázós utat elviselünk, bármilyen terhet felvállalunk, bármilyen ellenerővel szembeszállunk, csak hogy a magyarok jövőjét biztonságban lássuk.

12:35
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

A biztonságiak elfogtak egy férfit, aki megpróbált odafutni Orbán Viktorhoz

Orbán Viktor biztonsági őrök kíséretében hagyta el a helyszínt, miután egy férfi megpróbált odafutni hozzá. A biztonságiak elfogták, majd kisebb dulakodás után elvezették. Azt egyelőre nem tudni, mi volt a férfi szándéka – írta az Index.

12:20
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

A köztársasági elnök is megemlékezett '56 hőseiről

Sulyok Tamás Márai Sándor Mennyből az angyal című verséből idézve emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról. 

12:16
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás: Dicsőség a hősöknek!

Dicsőség a hősöknek! - írta közösségi oldalán Menczer Tamás. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója Zsámbékon koszorúzott a forradalomban 18 évesen mártírhalált halt Kmetz Mihály emléktáblájánál.

12:14
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Teljesen megtelt a Millenáris Orbán Viktor beszédére

Óriási tömeg gyűlt össze a Millenáris Parkban a miniszterelnök beszédére, sokan be sem fértek, sorok álltak kint.

Orbán Viktor ünnepi beszéd, Orbán Viktor, ünnepi beszéd, OrbánViktorünnepibeszéd, OrbánViktor, 1956-os forradalom és szabadságharc, 68. évforduló, Millenáris Park, 2024.10.23.,  MillenárisPark, 1956-osforradalom,
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

 

11:39
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Képes időutazás a múltba

Hogyan nézett ki a harcok sújtotta Károly körút, vagy a szétlőtt Baross utca 1956-ban? Nézze meg most Ön is, hogyan kelnek életre a forradalom és szabadságharc képei!

11:16
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Farkas Sándor: erkölcsi parancs emlékezni a hősökre

Erkölcsi parancs emlékezni a hősökre, akik a függetlenség és a társadalmi igazságosság ügyét kifejezve világtörténelmet írtak 1956 őszén - mondta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Farkas Sándor felidézte, hogy 

68 éve, amikor százezrek vonultak utcára, nem számított semmi más, csak a haza érdeke. A nemzeti szuverenitás "minden időben közös ügy, ez az első és legfontosabb örökség", ami elől nem lehet kitérni 

- fogalmazott.

11:14
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Hankó Balázs: 1956 identitásunk része

Mindannyiunk életében ott van '56, formálta és formálja kultúránkat, identitásunk része, feldolgozás alatt lévő múlt és jelen egyszerre - jelentette ki a kultúráért és innovációért felelős miniszter szerdán Budapesten, a tabáni 1956-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

Hankó Balázs azt mondta: 68 esztendeje tört ki az európai és a világtörténelem egyik legjelentősebb forradalma, és mi, magyarok 34 éve ünnepelhetjük ezt szabadon, miközben áldozataira emlékezünk. 

Október 23. arról szól, hogy mi, magyarok szabad népnek születtünk 

- hangsúlyozta a politikus, majd úgy fogalmazott: 

történelmünk nagy eseményei a szabad népből szabad nemzetet kovácsoltak, és végig Mária védelmében éltünk és élünk túl. A szabadság megélése számunkra kulturális kérdés. A mi kultúránk a szabadságból sarjad, abból táplálkozik. Szabadság, kereszténység, szuverenitás. Nemzetünk legértékesebb kincsei, országnak és embernek egyaránt."

11:02
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik Orbán Viktor beszéde a Millenárison

A miniszterelnök beszédét IDE KATTINTVA követheti élőben az Origón. 

10:43
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ünnepélyes zászlófelvonás október 23-án, a Kossuth téren - képek

Katonai tiszteletadással felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján Budapesten.

zászlófelvonás, 1956-os forradalom és szabadságharc, 68. évforduló, ünnepélyes zászlófelvonás, ünnepélyeszászlófelvonás, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter  Kossuth Lajos tér, 2024.10.23.
Ünnepélyes zászlófelvonás október 23-án, a Kossuth téren
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo / Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az ünnepélyes zászlófelvonásról további képeket IDE KATTINTVA tud megtekinteni. 

10:35
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a hivatalos ünnepség a Millenárison

A rendezvény kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik.

A Millenáris szabadtéri színpadán 11 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet,

és egész nap családi programokkal várják az érdeklődőket. 

Dicsőség a hősöknek, emlékük örökre élni fog! 

– hangzott el az ünnepség kezdetén, majd a Kecskeméti Katona József színház Vigyázz a madárra! című előadását mutatják be, amelyet Vittner Mária visszaemlékezései alapján rendeztek. 

1956-os forradalom és szabadságharc, 68. évforduló, Millenáris Park, 2024.10.23.
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

 

10:20
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Így vonták fel a nemzeti lobogót az Országháznál - videó

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján szerda délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

10:10
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter: A múlt század kegyetlen brutalitással mutatta meg a magyaroknak, hogy milyen az élet egy blokkokra szaggatott világban

„A múlt század kegyetlen brutalitással mutatta meg a magyaroknak, hogy milyen az élet egy blokkokra szaggatott világban. A szabadságért és szuverenitásért vívott küzdelmünket az egyik blokk eltaposta, másik tétlenül szemlélte” – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: 

Maguk az emberek azonban mindenhol a világban a szabadságharcosok iránti szimpátiával, aggodalommal figyelték a budapesti eseményeket, s szorítottak egy emberként a szabadságharc sikeréért. 

Emlékeztetett, akárhol jártak ekkor magyarok a világban, szeretettel, féltéssel vették őket körbe. Így alakultak szolidaritási demonstrációkká Nyugat-Európában a Honvéd 1956. novemberi mérkőzései is, ahol a játékosok a vörös csillagos klubcímer nélkül, a szabadságharc hősei előtt tisztelegve gyászszalaggal léptek pályára. 

Puskás Ferenc aggodalommal teli hazatelefonálásáról szóló képe pedig mára ikonikussá vált. Tisztelet a szabadságharc hőseinek! 

– zárta bejegyzését a miniszter. 

09:57
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

5 +1 film, amit látnia kell október 23-án

Idén is tematikus műsorfolyammal tiszteleg 1956 hősei előtt a közmédia - hívja fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet. Az ünnepi műsorkínálat részeként látható többek között Várkonyi Zoltán 1956-ban készült filmje, a Keserű igazság, Bereményi Géza Szabadság tér 56 című tévéfilmje, Goda Krisztina elsöprő erejű, Szabadság, szerelem című alkotása és levetítik az 56/Z-t is, amelyből kiderül, hogy mit gondol Magyarországon a Z generáció 1956-ról.

09:40
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Érdemes időben elindulni a Millenárisra

A hivatalos ünnepség 10:30-kor kezdődik a Millenáris Parkban, ahol

Orbán Viktor miniszterelnök 11 órakor mond beszédet. 

A Millenárison megerősített védelemre, biztonsági ellenőrzésre kell számítani a parkba történő belépéskor, ezért

a szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy időben érkezzenek meg a Millenárisra.

09:23
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren

Az Országház homlokzatán a történelmi eseményekre emlékztetető 56-os lyukas zászló van kitéve. 

Az ünnepélyes zászlófelvonás a díszőrség  kíséretében történt, valamint Kövér László házelnök és Szalay-Bobrovinczky Kristóf  honvédelmi miniszter tiszteletadásával. 

08:55
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Fényfestés lesz két épületen is

A Külügyminisztérium épületét és a Budapesti Műszaki Egyetem K épületét 16 és 23 óra között fényfestés díszíti majd.

08:49
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ingyenes a Terror Háza Múzeum

A Terror Háza Múzeum 10 és 18 óra között ingyenesen lesz látogatható, a Hősök falánál pedig egész napos protokollmentes gyertyagyújtás lesz.

08:39
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

A magyar-amerikai kapcsolatok a washingtoni ünnepség középpontjában

A Magyarország és az Egyesült Államok közötti kötelékek nem pusztán történelmi eseményekre épülnek, azok alakításában része van az amerikai magyaroknak, akik gazdagítják az Egyesült Államok kulturális, gazdasági és politikai szövetét - mondta Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a washingtoni magyar nagykövetségen az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen.

08:08
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Térképen a rendezvények

A Magyar Nemzet térképen foglalta össze, hogy a fővárosban mikor és hol lesznek rendezvények.

Fotó: Magyar Nemzet

 

08:03
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Szigorított biztonsági intézkedések

A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy időben érkezzenek meg a Millenárisra, mert megerősített védelemre, biztonsági ellenőrzésre kell számítani a parkba történő belépéskor. 

A szervezők azt javasolják, hogy a rendezvény helyszínét tömegközlekedéssel közelítsék meg: a Széna térről (ahol a 4-es, 6-os, 17-es villamos megáll) és a Széll Kálmán térről (ahol a M2-es metró, a fonódó villamos-hálózat járművei és számos buszjárat is megáll) gyalogosan pár perc alatt elérhető a Millenáris Park. Az érdeklődők a Fény utca (Szabó Magda sétány) felőli bejáraton tudnak belépni a területre - közölte a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.

08:00
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Mindenkit várnak a Millenáris Parkba

10.30-kor, a Millenáris Parkban kezdődik a hivatalos ünnepség. A rendezvény kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek, ám a nemzeti megemlékezésre minden ünnepelni vágyót szeretettel várnak, nem szükséges regisztráció a részvételhez.

A Millenáris szabadtéri színpadán 11 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. 

A kormányfői beszédet követően családi napon vehetnek részt az érdeklődők.

07:57
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Zászlófelvonással indulnak a programok

Október 23-án, szerdán a Kossuth Lajos téren 9 órakor ünnepélyes zászlófelvonással indul a program. Ezt követően 10 és 18 óra között a Nyitott Parlament program keretében az érdeklődők megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, a Szent Koronát, a Kossuth Lajos téren pedig egy kiállított korhű Csepel teherautót.

 

07:54
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Így emlékszik vissza az 56-os hős

Fücsök Mihály, az 56-os hősk egyike unokájával tért vissza a fővárosba, hogy elmesélje neki, hogyan harcoltak 68 évvel ezelőtt a szabadságért.

07:47
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor újra itthon

Hajnali 1 órakor posztolt képet a miniszterelnök a Facebook-oldalára. A fotó mellé azt írta: Hajnal egy, újra Budapesten. Már csak a beszédet kell megírni!

07:44
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

A vonatok közlekedését is érinti az ünnepnap

A nemzeti ünnep alkalmából változik a közlekedési rend: október 23-án, szerdán az ünnepnapi menetrend lesz érvényes a vasúton, míg a helyközi buszjáratok munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek - közölte a MÁV Zrt.
A helyjegyek elővételi vásárlásától függően a fővonalakon a vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság.

Az autóbuszjáratok október 23-án a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek. Mivel az áruházak és bevásárlóközpontok zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint indulnak.

Október 23-án a HÉV-ek munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek minden vonalon.

Az ünnepi rendezvények miatt egyes településeken forgalmi változásokra is számítani kell.

07:41
október 23, 2024
Vágólapra másolva!

Így változik a fővárosi tömegközlekedés az ünnepnapon

  • A 19-es és 41-es villamosok október 23-án 16:00 és 16:40 között a dél-budai végállomásuk felől csak a Szent Gellért tér–Műegyetem megállóig, Óbuda irányából pedig a Batthyány térig közlekednek. 16:40 és 18:30 között a villamosok ismét teljes vonalukon járnak, azonban a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a 17-es és az 56A villamos vonalára terelik őket, így a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon haladnak. 
  • Az 56A villamosok 16:00-tól 16:40-ig a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között a 61-es villamos vonalára terelve közlekednek, a Krisztina körút–Alkotás utca–Villányi út útvonalon.
  • A 107-es busz 11:00 és 17:00 között a BudaPart irányába a Műegyetem rakpart helyett a Budafoki úton halad. 
  • A 7-es, 107-es és 133-as buszok 16:40 és 18:40 között az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekednek.
  • A 11-es busz 16:30 és 17:10 között módosított útvonalon, a Nagybányai út és a Széll Kálmán tér között jár. 
  • A 16-os busz 16:20 és 17:00 között rövidített útvonalon, csak Budán, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik. 
  • A 39-es busz 16:30 és 17:10 között szintén rövidített útvonalon, a Goldmark Károly utca és a Fazekas utca között jár.
  • A 105-ös, 178-as, 210-es és 216-os buszok 16:20 és 17:00 között a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!