A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

10 év börtönre ítélték a pszichiáterét lelövő kaposvári férfit<br/>

Vágólapra másolva!
Tíz év börtönbüntetésre ítélte és a közügyek gyakorlásától ugyanennyi időre eltiltotta a Somogy Megyei Bíróság Daxner Gábor 24 éves kaposvári lakost, aki a múlt év tavaszán, Kaposváron meggyilkolta pszichiáterét. A kihirdetett ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A fiatalember - akit korábban a kaposvári kórházban személyiségzavarral kezeltek - 1998. március 24-én éjszaka a kórház pszichiátriai osztályának bejáratánál hat lövést adott le közvetlen közelről az osztályon dolgozó, akkor éppen ügyeletben lévő 35 éves doktornőre. A lövések közül öt eltalálta az áldozatot, aki a helyszínen életét vesztette.

A bíróság a vádlottat bűnösnek találta emberölés bűntettében, lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélésben, jármű önkéntes elvitelének vétségében.

A vádlott elmeállapotáról a bíróság kikérte az Egészségi Tudományos Tanács szakvéleményét is. E szerint az elkövető súlyos személyiségzavarban szenved, és ez közepes fokban korlátozta abban, hogy felismerje tettének veszélyességét. Elmebetegnek azonban sem akkor, sem most nem tekinthető, azaz büntethető. Állapotát azonban nyomatékos enyhítő körülményként kellett figyelembe vennie a bíróságnak a döntés meghozatalakor.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért fellebbezett. A vádlott nem nyilatkozott, amit fellebbezésként kell értékelni, védője három nap gondolkodási időt kért, így az ügyben a végső döntést a Legfelsőbb Bíróság hozza majd meg.

***


(MTI)

Korábban:

(1999.07.14.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!