A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Helyreigazítási pert nyert első fokon egy békéscsabai rendőr<br/>

Vágólapra másolva!
Megszületett az első ítélet azon perek egyikében, amelyeket a Békés megyei rendőrség egyes vezetői indítottak a testület és a gazdasági bűnözés közti kapcsolatot, az "olaj-ügyet" feszegető sajtó ellen. Az elsőfokú döntés szerint a békéscsabai Heti Délkelet című lapnak helyesbítést kell közreadnia.
Vágólapra másolva!

A viharsarki hetilap - a Heti Délkelet - egyik tavalyi számában Gyarmati vodka Ukrajnából című riportjában a rendőri vezetőknek és a vámosoknak egy állítólag bűnös üzelmeket folytató szeszipari vállalkozóval való baráti kapcsolatát feszegető újságíró a kommandós parancsnokot "hírbe hozta", aki emiatt indított a lap ellen pert.

Csütörtökön a csabai városi bíróság helyt adott Karakas Ferenc alezredes, a főkapitányság osztályvezetője keresetének, amelyet személyiségi jogainak megsértése miatt indított. A bíróság - nem jogerős - ítélete szerint a lap megsértette a főtiszt jogait, róla valótlan tényeket, illetve valós tényeket elferdítve közölt. Emiatt - ha az ítélet valóban jogerőre emelkedik - a hetilap köteles helyesbítést közreadni.

A sajtóban a rendőri vezetők ellen az elmúlt időben az "olaj-ügyek" kapcsán megjelent rágalmazó újságcikkek miatt indított büntető- és polgári perek közül ez az első, amelyben ítélet született, több folyamatban van.

Miután a rendőrtiszt keresetének másik két pontját a bíróság elutasította (az alezredes 800 000 forint kártérítést és közérdekű bírság megítélését is kérte), a határozat ellen a lap képviselője valószínűleg nem fog fellebbezni – közölte a perben a hetilapot kiadó céget képviselő ügyvéd.

(MTI)

Korábban:

Az [*****] összeállítássa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!