Székely letartóztatott szakértőit zsarolással vádolják<br/>

Vágólapra másolva!
Üzlettársa és szakértője is volt Székely Zoltánnak az a Kézsmárki Ferenc, akit tegnap vett őrizetbe az ügyészségi nyomozó hivatal. A férfi szakértői megbízásokat hajtott végre például az emődi csatornázás ügyében, ami miatt eljárás folyik Székely Zoltán ellen.
Vágólapra másolva!

Fotó: RTL Klub
Székely Zoltán

Az ügyészség információi szerint Székely később megzsarolta Lehóczky István polgármestert, hogy ha nem egy bizonyos vállalkozás nyeri el az emődi csatornaberuházást, a település nem kap meg pályázati pénzeket. A Székely elleni egyik eljárásnak éppen az emődi ügy az alapja. Kézsmárkit és egy másik szakértőt tegnap szintén őrizetbe vett az ügyészség.

Futó Barnabás, Székely ügyvédje azt mondja, a szakértőknek teljesen szabályszerű meghatalmazásuk volt a közbeszerzési bizottságtól. A bizottságban viszont éppen az váltott ki heves vitát, hogy Székely Zoltán a képviselők felhatalmazása nélkül nevezte ki szakértőnek Késmárki Ferencet.

Az ügyészség azzal gyanúsítja őket, hogy bűncselekményt követtek el, amikor segítettek Székely Zoltánnak a zsarolási ügyben.

(RTL KLUB)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!