Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Kuzma Valéria szerint édesapja korruptnak tartotta Gál László volt rendőrfőkapitányt<br/>

Vágólapra másolva!
Vallomást tett Kuzma Valéria, a hatóságok szerint öngyilkosság áldozatává lett Békés megyei rendőrtiszt, Kuzma Mihály lánya hétfőn az óbudai bíróságon a Gál László volt Békés megyei rendőrfőkapitány által indított személyiségi jogi perben. Kuzma Valéria azt állította, hogy édesapja halála előtt nem sokkal - családi körben - korruptnak nevezett több rendőri vezetőt, köztük Gál Lászlót is.
Vágólapra másolva!

Kuzma Valéria

A hétfői tárgyaláson ismét nem jelent meg a tanúként idézett Pallag László kisgazda országgyűlési képviselő, aki pártja e napi frakcióülésére hivatkozva mentette ki magát. A sajtó a kifogásolt állítások közül többet is a képviselő közlésére alapozott.

Kuzma Valéria vallomásában elmondta, hogy apja és Gál rossz viszonyban voltak, Kuzma Mihály úgy gondolta, hogy a házuk körüli rendőri intézkedést, kutatást az ő lejáratása érdekében rendelték el
a megye rendőri vezetői. Kuzma Valéria a bíróság előtt állította, hogy apját ezzel az intézkedéssel kapcsolatban nem engedte nyilatkozni Gál László.

Minderről Gál László a tárgyaláson elmondta: Kuzma Mihállyal jó volt a kapcsolata, de a halála előtti időszakban a rendőrtiszt rendkívül bizalmatlanná vált, sorra jelentette fel munkatársait, sőt teljesen szabályellenesen nyomozott is kollégái után, ami pedig nem az ő, hanem a BM Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának feladata lett volna. Gál László szerint tudomása szerint Kuzma Mihály gyanakvása mögött állhattak magánéleti, családi problémák is. Gál László tagadta, hogy megtiltotta volna Kuzma Mihálynak a sajtónyilatkozatot. A rendőrtiszt háza körüli intézkedés pedig Gál szerint nem Kuzma Mihály ellen, hanem éppen az ő érdekében történt.

A per következő, márciusi tárgyalására a bíróság ismét tanúként idézte Pallag Lászlót, illetve a súlyos bűncselekmények gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő Ábrahám Béla rendőrtisztet, volt Békés megyei rendőrfőkapitány-helyettest.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről