Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A címvédő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luciano Spalletti szerint a két csapat közötti tempókülönbség volt a döntő a Svájc elleni szombati nyolcaddöntőben a németországi Európa-bajnokságon.

A 2021-es Európa-bajnok együttes 2-0-ra kapott ki a berlini Olimpiai Stadionban, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől.

Luciano Spalletti
Luciano Spalletti csak magyarázkodott
Fotó: AFP / AFP or licensors/Italy's head coach Luciano Spalletti reacts at the end of the UEFA Euro 2024 round of 16 football match between Switzerland and Italy at the Olympiastadion Berlin in Berlin on June 29, 2024. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Luciano Spalletti szánalmasan magyarázkodott

"A második félidő elején kapott gól nagyon megfogott minket, nem voltunk élesek. A különbséget a tempó jelentette, az első játékrészben ebben sokkal gyengébbek voltunk, mint ők. Ez az egyéni teljesítményekre is igaz"

- fogalmazott az olaszok mestere, írja az MTI.

"Mindig a tempó és a frissesség jelenti a különbséget. Rotáltam a játékosokat, hogy tudjanak pihenni, de jelenleg úgy tűnik, ennél többre nem voltunk képesek" - tette hozzá.

A svájciak középpályása, Fabien Rieder szerint nagyszerű teljesítménnyel rukkoltak elő.

"Az első pillanattól kezdve azt mutattuk, hogy meg akarjuk nyerni ezt a mérkőzést. A hangulat a csapaton belül leírhatatlan: mindenki boldog, mindenki küzd a másikért, azt hiszem, ez látszott rajtunk" - fogalmazott.

Csapattársa, Breel Embolo szerint is megérdemelten nyertek egy jó válogatott ellen.

"Kompaktak voltunk és sok helyzetet alakítottunk ki. Jó meccsünk volt és a megfelelő pillanatokban szereztük a góljainkat. Büszke vagyok a csapatra, az egész stábra és az egész országra" - nyilatkozott.

Az olaszok kapusa, Gianluigi Donnarumma bevallotta, hogy fáj a vereség, és mindenkitől elnézést kért a kiesés miatt.

"Csalódást keltő volt a mai teljesítményünk, Svájc megérdemelten győzött. Az egész mérkőzésen bizonytalanok voltunk, az első félidőben túl sok labdát vesztettünk, és túl sok területet hagytunk nekik. Kemény volt, nehéz lesz megemészteni ezt a vereséget" - mondta.

Svájc a legjobb nyolc között a vasárnap sorra kerülő angol-szlovák nyolcaddöntő továbbjutójával találkozik majd jövő szombaton, Düsseldorfban.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről