Felmentették a vádak alól Papp Gyula alezredest<br/>

Vágólapra másolva!
A Legfelsőbb Bíróság felmentette Papp Gyula alezredest az elöljárói hatalommal való visszaélés és a csalás kísérletének vádpontja alól. A korábban a koszovói magyar kontingensnél szolgálatot teljesítő katona ügyvédje az [origo]-nak elmondta, hogy a bíróság elvetette az ügyészség azon indítványát is, amelyben a lopás bűntette miatti eljárás megindítását javasolta. Az okirathamisítás ügyében megrovásban részesítették a vádlottat és ezzel megszüntették ellene az eljárást.
Vágólapra másolva!

A koszovói állomáshelyén elkövetett 25 rendbeli, elöljárói hatalommal való visszaéléssel, csalás kísérletével és magánokirat hamisítással vádolta az ügyészség Papp Gyulát. Később a vád lopás bűntettében is eljárást kezdeményezett, de ezt a Legfelsőbb Bíróság visszautasította.

Zeke László ügyvéd az [origo]-nak elmondta: az alezredes védelmében a munkaügyi bíróságokon indított pereiket megegyezéssel kívánják lezárni. Azt is remélik, hogy a Papp Gyulát feljelentő korábbi beosztottjaival, akik valószínűleg sértődöttségből akartak ártani, feletteseik "elbeszélgetnek". A megvádolt katona vagyoni kára 1,5 millió forint, ami az elmaradt járandóságainak összege.

- Reméljük, hogy ennek kifizetése nem ütközik akadályba és nem kell további pereskedésbe bonyolódnunk. Nem vagyoni kárról nem érdemes beszélni, mert Papp Gyula még sosem volt ennyire megbecsült és elismert, mint most - tette hozzá Zeke Gyula ügyvéd.

A Legfelsőbb Bíróság Poltzer Zoltán másodrendű vádlottat is felmentette a bűnsegédként elkövetett csalás vétségének kísérlete vád alól. A csalás vétsége alól ugyancsak felmentette az elsőfokú ítélet ellen egyébként nem fellebbező harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottakat.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!