A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

A férfiak négy, a nők három évvel élnének tovább a népegészségügyi program szerint <br/>

Vágólapra másolva!
A tízéves népegészségügyi program volt a gödi informális kormányülés egyik legfontosabb témája. A terv szerint tíz év alatt a születéskor várható élettartam a nőknél három, a férfiaknál négy évvel nőne meg.
Vágólapra másolva!

A születéskor várható élettarttam jelenleg a férfiaknál 66, a nőknél 75 év Magyarországon. A kormány által tárgyalt terv arról szól, hogyan lehetne ezt négy, illetve három évvel megtoldani. Az első két évben elsősorban a rákszűrés kiterjesztését kezdik el - közölte az [origo]-val Borókai Gábor kormányszóvivő. Az első körben 16 milliárd forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy kiépüljön az országos szűrőrendszer, amelynek segítségével gyorsabban felismerhetővé válna a betegség. A pénz elsősorban az infrastruktúra beszerzéséhez kell.

Az informális kormányülésen Matolcsy György gazdasági miniszter beszámolt a Széchenyi-terv állásáról is. Eddig közel 400 pályázatot adtak be, s 1400 győztest hirdettek. A vállakozások 28,6 milliárd forintot kaptak, amely segítségével összesen 160 milliárd forintnyi beruházás valósül meg. Egy költségvetési forint tehát öt forint befektetést vonz - mondta Borókai Gábor. A kormányszóvivő elmondta, hogy pénz 90 százaléka kis- és középvállalkozásokhoz került, amelyek 25 millió forintnál kiebb összeget igányeltek.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!