Megkapta díját az erdőkövesdi nyomravezető

Vágólapra másolva!
Kifizette a Heves megyei rendőrség a nyomravezetői díj teljes összegét annak az erdőkövesdi férfinak, aki egy Pétervásárán történt gyilkosság tettesének felkutatásában segített a nyomozóknak. A nyomravezető július 16-án a felajánlott 200 ezer forint helyett mindössze 21 ezer forint jutalmat kapott a rendőrségtől.
Vágólapra másolva!

Az ügy előzménye, hogy Pétervásárán június 29-én gyilkosság áldozata lett egy vállalkozó. A bűncselekményt követően a rendőrség körözést és fantomképet adott ki a feltételezett gyilkosról, és közölte egy kerékpár leírását is. A nyomravezetőnek pedig 200 ezer forint jutalmat ígért. Egy erdőkövesdi férfi felismerni vélte a kerékpárt, ugyanis néhány nappal azelőtt a gyilkosság gyanúsítottjával elcserélte a
kerékpárját. A fantomképről pedig felismert egy Erdőkövesden élő férfit. Ezt követően jelentkezett a helybéli rendőrnél, akinek megmutatta, hol lakik az a férfi, akit a gyilkosság miatt keresnek. A rendőrség a feltételezett gyilkost ezután kihallgatta, aki beismerte tettét, és azóta előzetes letartóztatásban van. A nyomozóknak így sikerült a bűncselekményt másfél nap alatt felderíteniük, amiért néhány nap múlva jutalmat vehettek át.

A férfi úgy hitte, neki jár a nyomravezetői díj. Július 16-án viszont csak 21 ezer forintot kapott meg. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése végül felülbírálta a korábbi döntést, és kifizette a férfinak a teljes összeget. "Mi tévedtünk, ezért úgy tisztességes, hogy kifizessük a kitűzött díjat" - mondta Tuza László rendőr ezredes, a Heves megyei Rendőr Főkapitányság vezetője. Hozzátette: az első információ csak annyi volt, hogy az erdőkövesdi férfi eladott egy zöld kerékpárt egy férfinak. Azt csak később tudta meg a kapitányság vezetője, hogy a férfi meg is mutatta, hol lakik a feltételezett tettes.

A nyomravezető elmondta: a pétervásárai rendőrkapitányságon szerdán a déli órákban átadták neki azt a 200 ezer forintot, amit a nyomravezetőnek felajánlottak. Közölte azt is, hogy vissza akarta adni a korábban felvett 21 ezer forintot, de a rendőrségen nem tartottak rá igényt.

Korábban:

A tizedét kapta meg az ígért pénznek a nyomravezető

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről