Ősszel megkezdődik az Emőd és Miskolc közötti M30-as autóút építése

Vágólapra másolva!
Az Emőd és Miskolc közötti M30-as autóút mielőbbi megépítését szorgalmazta a kormány keddi mezőkövesdi ülésén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke, Ódor Ferenc. Felvetésére a miniszterelnöktől és a szaktárca vezetőjétől egyaránt kedvező választ kapott. Ezek szerint az ősz vége előtt megkezdődhetnek a földmunkák a Miskolcot az M3-assal összekötő úton.
Vágólapra másolva!

Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke szerint ezzel egy időben folytatódik, illetve felgyorsul a Miskolcot elkerülő út építése is. Hozzátette, hogy a miskolci körgyűrű része a Miskolc-Kassa autóútnak is.

A megyei közgyűlés elnöke szorgalmazta a szintén nagy forgalmat lebonyolító Miskolc-Sajószentpéter-Kazincbarcika-Bánréve-Ózd útvonal korszerűsítését is. Elmondása szerint erre a felvetésére azt a választ kapta, hogy ez a korszerűsítés a középtávú útépítési tervekben szerepel, a Sajtószentpétert elkerülő út megépítése viszont prioritást élvez.

A megyei közgyűlés elnöke a kormányülésen kifejtette, hogy szerinte az M3-as építése jól halad, és ez bizakodóvá teszi a borsodi vállalkozókat és a térségben befektetni szándékozókat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről