A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl

Magyar férfi osztrák bíróság előtt

Vágólapra másolva!
Egy osztrák rendőr ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt állt bíróság előtt hétfőn Kismartonban H. Ferenc soproni illetőségű férfi immár második alkalommal. A tárgyalást jövő péntekre napolták el.
Vágólapra másolva!

Az illetőre 1997-ben felfigyeltek a burgenlandi Lipótfalván (Loipersdorf), mert gyanúsan viselkedett egy olyan bankfiók közelében, melyet nem sokkal korábban már kiraboltak. A helyszínre érkező rendőrök láttán a férfi elszaladt, s amikor egyik üldözője elesett, rálőtt. A golyó alig néhány centiméterrel a fiatal rendőrtől csapódott be.

Az áldozat ezúttal is állította, hogy H. Ferenc lőtt rá, annak védője azonban arra hivatkozott, hogy egy-két másodperc alatt aligha lehet egy sapkát és napszemüveget viselő férfi arcát alaposan megnézni. H. Ferenc állította, hogy az ügyhöz semmi köze, s alibije is van: az elkövetés napján beidézték a soproni rendőrségre, s ott tartózkodott. A jogsegély-egyezmény keretében kikért magyarországi jegyzőkönyvekből azonban az derült ki, hogy a soproni rendőrség épületét már nem sokkal reggel 9.00 óra előtt elhagyta. Tagadta azt is, hogy lőfegyvere lenne, noha elvált felesége elmondta, hogy egy veszekedés során pisztollyal fenyegette meg.

H. Ferencet az osztrák rendőrre leadott lövés miatt 1998-ban már tíz év szabadságvesztésre ítélték, ám jelentkezett egy új tanú, aki azt állította, hogy a tettes nem H. Ferenc, hanem saját fivére volt, s meg is mutatta a felhasznált fegyver rejtekhelyét. Ám ezen kívül az 1998-as eljárásban utólag formai hibát is találtak, ezért az eljárást elölről kezdték, noha az ügyészség abból indul ki, hogy az új tanú váratlan feltűnése az alvilág H. Ferenc felmentése érdekében rendezett színjátéka volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!