A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Jelölési láz az MSZP-nél

Vágólapra másolva!
Gönczöl Katalin is szerepel azok között, akiket az MSZP fővárosi szervezetei javasolnak a párt országos listájára. Gönczöl azonban - aki hat éven át töltötte be az állampolgári jogok országgyűlési biztosának tisztjét - kijelentette, hogy jelölése az ő tudta és beleegyezése nélkül történt.
Vágólapra másolva!

Gönczöl Katalin is szerepel azok között, akiket az MSZP fővárosi szervezetei javasolnak a párt országos listájára. Gönczöl azonban - aki hat éven át töltötte be az állampolgári jogok országgyűlési biztosának tisztjét - kijelentette, hogy jelölése az ő tudta és beleegyezése nélkül történt. A volt ombudsman még megjegyezte, hogy felkérés esetén sem vállalna képviselőjelöltséget.

Mandur László, az MSZP fővárosi pártelnöke annyit fűzött a történtekhez, hogy bár a kerületi szervezeteknél valóban felvetődött Gönczöl Katalin jelölésének a lehetősége, de mindez a párt hivatalos fórumain még nem futott végig. Amennyiben az illetékes fórumok is akarták volna Gönczöl jelölését, úgy valóban tárgyalásokat kezdtek volna az egykori ombudsmannal, de eddig el sem jutott a folyamat, amikor a sajtóhírek hatására Gönczöl már elutasította a lehetőséget.

Orsós Évát - aki a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatalt vezette az előző ciklusban - is szívesen látnák az országos listán MSZP-s körökben. Orsós elmondta, hogy szakmai munkája mellett - jelenleg ő a jórészt a roma kisebbség problémáival foglalkozó Mediátor Alapítvány igazgatója - el tudja képzelni magát képviselőként. A fővárosi közgyűlésben volt már képviselő s dolgozott az MSZP-SZDSZ-kormány idején államtitkárként. Ez lehet a javaslat alapja is, de mivel eddig konkrét megkeresést nem kapott, úgy érzi, dönteni is ráér még.

Korábban:

Doszpot beadta felmondását

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!