A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Országos kábítószer-hálózat felgöngyölítése kezdődött Komlón

Vágólapra másolva!
A pontos könyvelésnek köszönhetően egy országosan működő kábítószer-hálózat tagjait sikerült elfogni Komlón. Az akció akkor kezdődött, amikor egy aggódó szülő névtelen bejelentést tett a rendőrségi zöldszámra: "A komlói középiskola környékén drogokat árulnak, a fiatalok nemcsak fogyasztják, de adják-veszik a kábítószert."
Vágólapra másolva!

A rendőrségi felderítő munkának és némi szerencsének köszönhetően eleinte három fiatal dílert sikerült elfogni, néhány nappal később pedig egy pesti kábítószer-kereskedőt fogtak el vadonatúj autójában. Réger János őrnagy, a komlói rendőrség bűnügyi osztályvezetője elmondta: néhány nappal ezelőtt sikerült elfogni azt a 29 éves budapesti férfit, akinek autójából 150 darab LSD-bélyeg, 50 darab Extasy tabletta, 45 gramm speed és három adag kokain került elő mintegy 700 ezer forint értékben. A feltartóztatott autóban egy másik férfi is ült, aki szintén kábítószer-kereskedéssel foglalkozott. A dílerek középiskolás barátnőinek drogtesztje pozitív lett.

Több középiskolás vevőt is sikerült felkutatni, akik szintén nemcsak saját fogyasztásra vettek drogokat. A kiterjedt nyomozás közben az egyik gyanús fiatalembernél olyan könyvelésre bukkantak, melyben augusztus óta pontosan felsorolták az érkezett kábítószerfajtákat, -mennyiséget, de még a várható hasznot és a vevők, fogyasztók nevét, a meglévő raktárkészletet is nyilvántartották.

Az ügy kapcsán kiderült, hogy a kábítószer-kereskedéssel foglalkozó fiatalok hetente több mint 300 ezer forintot kerestek fejenként, így nem meglepő, hogy volt pénzük arra, hogy munkanélküliként vagy iskolásként szállodában lakjanak és drága autókat tartsanak fent. A fiatalemberek előzetes letartóztatásba kerültek kábítószerrel való visszaélés miatt, melynek maximális büntetési tétele akár 15 év is lehet.

A komlói rendőrök a baranyai hálózat mellett a Dunántúl több megyéjét és Budapestet érintő, országos hálózat felgöngyölítését kezdték meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!