Ételmérgezéssel kórházba került egy székesfehérvári étterem személyzetének hat tagja pénteken - tudta meg az [origo] Várkonyi Máriától, a városi kórház fertőző osztályának helyettes vezetőjétől. A főorvosnő elmondta, hogy a betegek állapota súlyos, nagyon magas lázuk van. A páciensek egy fehérvári étterem alkalmazottai, pincérek, szakácsok, pincértanulók, akik saját maguknak készítettek az étterem konyhájában tojásos nokedlit szerdán, és ennek elfogyasztása után lettek rosszul. A nokedli nem szerepelt az étlapon, az étterem vendégei közül senki nem betegedett meg. A személyzet tagjai közül hatan kerültek a városi kórház fertőző osztályára hasmenéssel, magas lázzal, hányással. Várkonyi Mária hozzátette, hogy bár a laboratóriumi vizsgálatok eredményei még nincsenek meg, az ételekből és a betegek tüneteiből az osztályon arra gyanakszanak, hogy ezúttal is szalmonella-fertőzésről lehet szó. Az ügyben a székesfehérvári tisztiorvosi szolgálat vizsgálatot indított.
[origo]