A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNCsipes Tamara
11:00Kajak-kenuKajak 500m-elődöntő 4
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl

Több tucat utas megsérült Monorierdőnél

Vágólapra másolva!
Emberi mulasztás, nem műszaki hiba okozta azt a súlyos vonatbalesetet, amelyben harminchét utas - négy súlyosan - megsérült. Az [origo]-nak a MÁV ügyeletese elmondta: a Szeged felé tartó Intercitybe rohant hátulról egy személyvonat.
Vágólapra másolva!

A baleset Pest megyében történt, a Budapest-Cegléd vonalon fekvő Monorierdőnél. Az ütközésnek harminchét sérültje van, köztük négy súlyos, ám az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint egyik sem életveszélyes. A baleset műszaki hiba miatt következett be. A MÁV ügyeletese elmondta: a vágányok melletti fényjelzők meghibásodása miatt az egyik személyvonat utolérte a másikat, majd nekiütközött az előtte haladó vonat utolsó kocsijának. Az elöl haladó vonat a Budapestről Szegedre tartó Intercity szerelvény volt, amely óránkénti 5-10 kilométeres sebességgel ment. A hátsó vonat egy azonos irányba tartó személyvonat volt, amely óránként 15 kilométeres sebességgel haladt.

A hírek szerint az összes sérült a személyvonaton utazott, akiket Pest megyei kórházakba szállítottak. A sérültek elszállítása és mintegy kétórás fennakadás után az egyik vágányon megindult a forgalom, este fél nyolc táján a másik sínpár is szabaddá vált.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!