Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Izraelben nem tudnak Simon László körözéséről

Vágólapra másolva!
Érvényes nemzetközi elfogatóparancs ellenére sem keresik az izraeli hatóságok Simon Lászlót. Elvileg szeptember 13. óta kellene az izraeli rendőrségnek is köröznie a férfit. Izraelben azonban nem tudnak az elfogatóparancsról, ezért nem is keresik.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség szeptemberben kiadta a nemzetközi elfogatóparancsot Simon László ellen - erősítette meg Borbély Zoltán szóvivő az [origo] korábbi információját. Hivatalosan az Igazságügyi Minisztérium tartja a kapcsolatot más országok igazságügyi szerveivel. A tárca azonban nem árult el semmit az üggyel kapcsolatban, így kérdéses, az izraeli hatóságok miért nem tudnak a két és fél hónapja kiadott körözésről.

Simon ellen ugyan a magyar hatóságok kiadták a nemzetközi elfogatóparancsot, a Népszabadságnak az izraeli igazságügyi tárca szóvivője azonban azt mondta, hogy nem tudnak a körözésről. Nem értesítették őket arról, hogy keresik a férfit, kiadatási kérelem sem érkezett Magyarországról.

Simon Lászlót 130 millió forintos hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A gyanúsítottkénti kihallgatásokon nem jelent meg, nyáron külföldre szökött. Jelenleg - a Népszabadság szerint - Ejlat városában rejtőzködik. Bár az újság tudósítója könnyedén a férfi nyomára bukkant, az izraeli rendőrség eddig meg sem próbálta elfogni a férfit.

Korábbi lapértesülések szerint sokaknak érdekében áll, hogy Simon ne jöjjön vissza Magyarországra vallomást tenni. Simon ugyanis Torgyán József tanácsadójaként korábban betekinthetett több, FVM alá tartozó agrárcég szerződéseibe is.

Az [origo] megkereste az izraeli Igazságügyi Minisztériumot az üggyel kapcsolatban, egyelőre még nem érkezett válasz.

[origo]

Ejlatban rejtőzködik Simon László

Csütörtöktől az Interpol is keresi Simon Lászlót

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről