A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Mikola pénz nélkül ígért százmilliókat

Vágólapra másolva!
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az egészségügyi miniszter továbbra is azt mondja: a baleseti sebészetek decembertől megkapják azt a többlettámogatást, amit a tiltakozások után ígért nekik. A Pénzügyminisztériumban viszont további egyeztetéseket tartanak szükségesnek.
Vágólapra másolva!

Kétséges, hogy megkapják-e a traumatológiák azt a pénzt, amit Mikola István egészségügyi miniszter ígért az országos tiltakozás után - írta hétfői számában a Népszabadság. A lap úgy tudja: a Pénzügyminisztérium nem járul hozzá a magasabb traumatológiai díjak kifizetéséhez, mert nem látja annak 5 milliárd forintos fedezetét a jövő évi költségvetésben.

Az [origo]-nak az Egészségügyi Minisztériumban azt mondták, hogy a baleseti sebészetek mindenképp megkapják a közeljövőben azt az összesen havi 378 millió forint többletpénzt, amit szakmai tiltakozások hatására a miniszter ígért. A pénz, amelyet a traumatológiák munkafeltételeinek javítására szánnak, eddig csupán azért nem érkezett meg az intézményekhez, mert elhúzódnak az egyeztetések az EüM és a PM között. Mikola István hétfőn egy más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt mondta: "Technikai nehézségek késleltetik a pénzek megérkezését, de szó sincs róla, hogy az osztályok ne kapnák meg az ígért támogatást".

A Pénzügyminisztériumban viszont azt mondják: a technikai nehézségek mellett további egyeztetésre is szükség van még a két tárca vezetői között az összeg átutalásához. A miniszteri tárgyalások lezárulásáig a hivatalban nem kívánnak részleteket elárulni.

Korábban:

Mikola enged a traumatológusoknak
2001. 11. 07.

A traumatológusok egy hónapot adnak a kormánynak
2001. 11. 05.

Nőhet a traumatológiai osztályok finanszírozása
2001. 10. 29.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!