A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Mikola-Demszky találkozó

Vágólapra másolva!
Pénteken az Egészségügyi Minisztériumba látogatott Budapest főpolgármestere, ahol megbeszéléseket folytattak Mikola István miniszterrel. Demszky Gábor a fővárosi önkormányzat 2002. évi költségvetéséből 400 millió forintot ajánlott fel a népegészségügyi program megvalósításához. A találkozón szóba került az égési sérült gyermekek ellátására szolgáló centrum, a rendezendő toxikológiai ellátás, és egy létesítendő patológiai centrum is.
Vágólapra másolva!

Mikola István egészségügyi miniszter és Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere megbeszélést folytatott csütörtökön az Egészségügyi Minisztériumban. A találkozóról a két fél közös közleményt adott ki pénteken. A közlemény szerint a megbeszélésen Demszky Gábor felajánlotta a főváros együttműködését és jelentős anyagi szerepvállalását az Egészséges nemzetért népegészségügyi program megvalósításában. Erre a célra a fővárosi önkormányzat 2002. évi költségvetéséből 400 millió forint fordítható.

A találkozón Mikola István elmondta a főváros vezetőjének, hogy a minisztérium az égési sérült gyermekek ellátására országos centrumot jelöl ki, a már meglévő két vidéki központ mellett.

A Péterfy Sándor utcai kórházban lévő toxikológiai osztály gondjai kapcsán Demszky Gábor és Mikola István megállapodott abban, hogy a tárca áttekinti a toxikológiai ellátás szakmai feltételeit, szervezését és finanszírozását, majd ennek alapján rendezik az osztály helyzetét is 2002. január végéig.

A közlemény szerint a megbeszélésen a főváros vezetői arról tájékoztatták az egészségügyi tárca irányítóit, hogy a Nyírő Gyula kórházban, valamint a Jahn Ferenc kórházban a detoxikálók folyamatosan működnek, és utóbbi intézmény ellátó egysége a központi telephelyre költözik 2002-ben.

Megbeszélték, hogy a fővárosban patológiai centrumot kell kialakítani. Ez a jelenleg Országgyűlés előtt lévő, az egészségügyi közszolgáltatások nyújtásáról, valamint az orvosi tevékenység formáiról szóló törvényjavaslat keretei között valósítható meg.

A főpolgármester elmondta, hogy ebben a parlamenti ciklusban címzett támogatásból nem indult új kórházi beruházás. Mikola István ehhez azt fűzte hozzá, hogy az intézményi törvény elfogadása után, a tőkehasználati díjelszámolás rendszerének bevezetésével az egészségügyben, a címzett támogatási rendszer a jövőben átgondolásra szorul.

A közlemény tartalmazza: a főpolgármester szerint az egészségügyből komoly források hiányoznak, amelyek veszélyeztethetik az ellátást, ezért a többi reformlépés mellett a finanszírozás reformja is elengedhetetlen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!