A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A rendőrség az V. kerületiek kanadai útját is vizsgálja

Vágólapra másolva!
Információink szerint ma is folytatódtak a kihallgatások a Gresham-palota ügyében. Karsai Károly polgármester kihallgatásán már túl vannak a nyomozók. A vesztegetés gyanújának valóságtartalma mellett a nyomozók arra is kíváncsiak, hogy a Gresham eladásával egyidőben Kanadában járt önkormányzati küldöttség, miért utazott a tengerentúlra a szálloda új tulajdonosához, amely fizette a csoport szállás-költségét.
Vágólapra másolva!

A Gresham-palota eladásával kapcsolatban, a múlt héten indított nyomozást az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Az eljárás során - többek között - a főváros V. kerületének képviselőit is meghallgatja a rendőrség - értesült az [origo]. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága befolyással való üzérkedés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az ügyben érintett Medgyessy Péter, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, miután cége 100 ezer dollárért vállalta, hogy eléri: az V. kerület szocialista képviselői támogassák a Gresco Rt. pályázatát.

Hétfőn Antal Kis Béla, kedden Pásztor Tibor, az MSZP önkormányzati képviselői tettek közel egy órás tanúvallomást a Gresham-palota eladásával kapcsolatban. Pásztor Tibor állítása szerint a nyomozók azt firtatták, hogy hogyan szavazott és hogyan gondolkodik ma a Gresham-palota eladásáról. Erről az [origo]-nak azt mondta, hogy ő maga ugyan nem szavazott, mivel nem vett részt azon az ominózus ülésen, ám úgy gondolja, hogy az önkormányzat jó üzletet kötött.

A rendőrség arra is rákérdezett, hogy kapott-e, illetve tudomása van-e arról, hogy valaki kapott pénzt szavazatáért cserébe. Végül az iránt érdeklődtek, hogy találkozott-e - s ha igen, mikor - Medgyessy Péterrel, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjével. A képviselő az előbbire nemleges választ adott, míg a találkozással kapcsolatban annyit közölt, hogy néhány hete látta először Medgyessyt. Medgyessy Péter soha sem győzködött semmiről - tette hozzá.

Karsai Károly, a kerület polgármestere az [origo]-nak úgy nyilatkozott, hogy már túl van a kihallgatáson, ám annak részleteiről nem nyilatkozott, mert mint mondta, aláírását adta, hogy az ott elhangzottakról nem beszél. Annyit azonban elárult, hogy a rendőrök rákérdeztek az V. kerületi képviselőkből és az önkormányzat munkatársaiból álló küldöttség utazására, amelyet a Gresham kanadai tulajdonosainak meghívására tettek Kanadában.

Az utazás költségeit az önkormányzat állta, ám a szállást a Four Seasons, a szálloda-láncot üzemeltető cég fizette. A kanadai utazásra azért volt szükség, mert a szindikátusi szerződés utolsó lépéseként, még az okirat aláírása előtt, meg akartak győződni a cég hátteréről, tőkeerejéről - mondta Karsai Károly polgármester. Mikor meggyőződtek a Four Seasons lehetőségeiről, aláírták a Gresham eladásáról a szerződést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!