A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl

Januárban dől el: Alkotmánybírósághoz fordul-e a főváros

Vágólapra másolva!
Januárban rendkívüli, vagy a soros közgyülés dönti majd el: Alkotmánybírósághoz (AB) fordul-e a főváros a 4-es metró miatt. Az AB véleményének kikérését a főpolgármester kezdeményezte, mert szerinte az Országgyűlés mulasztásos alkotmánysértést követett el a 4-es metróval kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Csak januárban dönt a közgyűlés arról, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak-e a 4-es metró ügye nyomán. Demszky Gábor budapesti főpolgármester szerdán jelentette be, hogy miután a főváros elvesztette a metró-pert az állammal szemben, az Alkotmánybírósághoz fordulnak. Ehhez azonban a Fővárosi Közgyűlés egyetértésére is szükség van.

A főpolgármester a közgyűlés csütörtöki ülése előtt közölte, hogy nem tűzik napirendre a kérdést, arról majd januárban, vagy egy rendkívüli, vagy a soron következő közgyűlésen döntenek. Demszky Gábor szerint nem kellően szabályozott az állammal kötött szerződések kikényszeríthetősége, ezért azt kéri az Alkotmánybíróságtól, hogy állapítsa meg az Országgyűlés mulasztásos alkotmánysértését.

Korábban:

Demszky az Alkotmánybírósághoz fordul a metró-per miatt
2001. december 19.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!