Alumíniumtolvajok buktak le Dorogon

Vágólapra másolva!
Egy tolvajpáros egyik tagja portásként dolgozott egy ktf.-nél, így szemet hunyt afelett, hogy társa több alkalommal is lop a cégtől. Összesen több mint 9 millió forintnyi alumíniumot loptak el 2000 májusa óta.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek múlt hét csütörtökön Dorogon egy 46 és egy 36 éves helyi lakost, akik aznap több mint 200 000 forint értékű alumíniumöntvényeket és préselt idomokat próbáltak ellopni. Kiderült, hogy az idősebb férfi portásként dolgozott a telephelyen, és szemet hunyt, amikor társa elemelt néhány dolgot a cég által gyártott légtechnikai eszközökből.

A páros már 2000 májusától tevékenykedett, körülbelül háromhetenként. Ez alatt az idő alatt kb. 9-9,5 millió forinttal károsították meg a kft.-t. A lopást és az értékesítést a 36 éves férfi végezte, a bevételből azonban mindketten részesedtek. Az Esztergom Városi Bíróság végül a fiatalabb férfi (aki már ismert volt a rendőrök előtt korábban elkövetett bűncselekmények miatt is) előzetes letartóztatását elrendelte, míg társa szabadlábon védekezhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!