Eljárás indul a holtestekkel üzletelő szegedi rendőrök ellen

Vágólapra másolva!
Két szegedi rendőrt azzal vádol az ügyészség, hogy pénzért előnyben részesítettek egy temetkezési vállalkozót, amikor a rendkívüli haláleseteknél el kellett szállítani a holttesteket.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a gyanúsítottak a Szegedi Rendőrkapitányság rendkívüli haláleseteket kivizsgáló csoportjának vezetője, valamint munkatársa, akik 1998-ban és 1999-ben foglalkoztak a rendkívüli halálesetek többségének vizsgálatával. Az ilyen esetekben a törvény szerint kötelező a helyszíni szemle és a halottszemle, s a szemlebizottság vezetőjének gondoskodnia kell a holttest elszállításáról, amit valamelyik temetkezési vállalkozó értesítésével oldottak meg.

A vádiratban az áll: a rendőrtiszt és a tiszthelyettes - a büntetőügy első és másodrendű vádlottjai - megegyezett egy szegedi temetkezési vállalkozás tulajdonosával, a harmadrendű vádlottal, hogy a vállalkozó minden értesítésért 2.500-3.000 forintot fizet a két rendőrnek. Így ugyanis megnőtt az esélye, hogy az elhunyt hozzátartozói a temetkezési szolgáltatásokat is ettől a társaságtól rendelik meg.

A vád szerint a pénzt az előre elkészített borítékokban a temetkezési vállalat gépkocsivezetői adták át a rendőröknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!