Egyre több megrendelést kapnak a titkosszolgálatok

Vágólapra másolva!
Befejeződött a mobiltelefonokat lehallgató rendszer üzembe helyezése, és jelentősen megnőtt a titkosszolgálati eszközök használata 2001-ben - hangzott el a Nemzetbiztonsági Bizottság keddi ülésén. A titkosszolgálatokat felügyelő miniszter 2001-es évről szóló beszámolóját elfogadta a testület.
Vágólapra másolva!

Megtartotta éves beszámolóját Demeter Ervin titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter a Nemzetbiztonsági Bizottság előtt. A zárt ülés után Keleti György, a bizottság szocialista elnöke elmondta: a beszámoló alapján tavaly a titkosszolgálati eszközök használata jelentős mértékben megnőtt. Ismertette azt is, hogy befejeződött a mobiltelefonok lehallgatását lehetővé tevő rendszer üzembe helyezése is.

Demeter Ervin a bizottsági ülésen beszámolt a titkosszolgálatok tevékenységének főbb irányairól, biztonságpolitikai vetületeiről, és a szabályokat szigorító jogalkotási folyamat menetrendjéről is. Szót ejtett a NATO-hoz, és a környező országokhoz fűződő viszonyról, és ismertette: milyen ellenőrzési feladatokat láttak el 2001-ben a titkosszolgálatok.

A bizottság kérdés nélkül elfogadta a beszámolót. A miniszter korábban már tartott egy ismertetést a szeptemberi Amerika-ellenes támadások kapcsán hozott intézkedésekről, amely nagyrészt felölelte a 2001-es év második felének titkosszolgálati történéseit is.

Keleti György még elmondta, hogy ellenzékként azért nem vitatták a beszámolót, mert úgy vélték: érdemi kérdéseikre úgysem kapnak választ a kormányoldaltól. Ezekkel majd csak a választások után kívánnak foglalkozni.

Korábban:

Titkosszolgálati terepjáró karambolozott

A titkosszolgálat részt vehet pártrendezvényeken

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!