Kovács László bírálta Orbán stílusát

Vágólapra másolva!
Kovács László, az MSZP elnöke sajnálatosnak minősítette a partner országok reakcióját Orbán Viktornak "a nemzetközi kapcsolatokban szokatlan, otromba stílusára", de mint megjegyezte, ez a lépés már sajnos szinte várható volt. Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke Kovács nyilatkozata kapcsán reményét fejezte ki, hogy a szocialisták nem a benesi dekrétumok mellett állnak ki.
Vágólapra másolva!

A szocialista pártelnök arra reagált, hogy Csehország és Szlovákia lemondta a visegrádi országok kormányfőinek március elsejére tervezett találkozóján való részvételt Orbán Viktor miniszterelnök brüsszeli kijelentései miatt. Kovács László szerint teljesen értelmetlen volt a miniszterelnöknek most szóvá tennie a benesi dekrétumok ügyét. Mint a pártelnök fogalmazott, a baj, sajnos, sokkal nagyobb, mint Orbán Viktor személyes presztízsvesztesége. Hangsúlyozta: Magyarország érdekei sérülnek amiatt, hogy elmarad az európai uniós ügyekben most különösen időszerű egyeztetés és a közös fellépés. - Ezért felszólítjuk a miniszterelnököt, hogy a választásokig hátralévő időben már ne nyilatkozzon külpolitikai kérdésekben, hogy az új kormánynak ne a szétrombolt kapcsolatok újraépítésével kelljen kezdenie a külpolitikai munkát - közölte Kovács László.

Pokorni Zoltán, a Fidesz elnökének szavai szerint vérlázító Kovács László nyilatkozata, hiszen épp az MSZP fejtette ki, hogy a visegrádi országokkal való együttműködést az európai uniós tárgyalási stratégiában kedvezőtlennek tartja, most pedig a szocialista pártelnök álszent módon különösen időszerű egyeztetésnek és közös fellépésnek nevezi a polgári kormány által újjáteremtett visegrádi összefogást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről