Vágólapra másolva!
A Manchester United elhappolta a Real Madrid elől Leny Yorót, a generációs tehetségnek kikiáltott francia védőt, akiért 68 millió eurót fizet a Lille-nek az angol csapat.

A The Athletic értesülései szerint a 18 éves védőnek már csak az orvosi vizsgálatokon kell átesnie, hogy a Manchester United futballistájának mondhassa magát. Ezt követően a Lille 190 centis középső védője ötéves szerződést ír alá a Manchester Uniteddal, plusz egy éves hosszabbítási opcióval. 

A generációs tehetségnek kikiáltott Leny Yorót a Real Madrid is szerette volna leigazolni, azonban a BL-címvédő csapat nem volt hajlandó kifizetni azt az összeget, amennyit a francia Lille kért a játékosért. 

A 18 éves Leny Yorót a Real Madrid is vitte volna
Fotó: AFP/Sebastien Salom-Gomis

A francia csapat így a Manchester Unitednak adta el a játékost közel 68 millió euróért, ami azért is elképesztően magas összeg, mert Yorónak jövő nyáron járt volna le a szerződése. 

A 18 éves védő az előző szezonban 3690 percet játszott a Lille csapatában, négy bajnoki meccs kivételével mindegyik találkozót végigjátszotta a Ligue 1-ben. 

Anantaajith Raghuraman, a The Athletic taktikai elemzője kiemelte, hogy Yoro nagyon mozgékony játékos, aki remekül olvassa a játékot, csakúgy mint Virgil Van Dijk, a Liverpool csapatkapitánya. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről