A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Béremelést ígér a kormány a védőnőknek

Vágólapra másolva!
Még márciusban kormánydöntés születik a védőnői szolgálat finanszírozásának átalakításáról - ígérik az egészségügyi tárcánál. A második félévtől elvileg már emelkedhet a védőnők fizetése. A 30 százalékos béremelést követelő védőnők ma két órás országos figyelmeztető sztrájkot tartottak.
Vágólapra másolva!

Várhatóan még márciusban dönt a kormány a védőnői szolgálat finanszírozási struktúrájának átalakításáról. A jövőben egységes szabályozás alapján kell a szolgálatokhoz juttatni a pénzeket, mégpedig úgy, hogy az új szabályrendszer a védőnők keresetének növekedésével is járjon - mondta az [origo]-nak Benyhe István, az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Hétfő reggel két órás országos figyelmeztető sztrájkot tartottak a 30 százalékos béremelést követelő védőnők. A sztrájkban - Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) szerint - a védőnők 60 százaléka vett részt. Egy diplomás kezdő védőnő nettó fizetése 36 500 forint, egy 32 éve a pályán lévő dolgozóé pedig 49 000.

Benyhe István szerint egyelőre nem lehet megmondani, hány forinttal emelkedhet egy védőnői fizetés, összesen viszont körülbelül évi 3,2 - 3,6 milliárdos többletpénz áramlik majd a szolgálathoz. A kormány biztosítani fogja a forrásokat erre a célra - mondta. Az államtitkár szerint a második félévben elvileg már több fizetést kaphatnak a védőnők.

Az államtitkár szerint az átalakítás tervezetének elkészítéséhez kérték a szakmai szervezetek, az EDDSZ védőnői tagozata, az országos vezető védőnő véleményét. Az egészségügyi és a pénzügyi tárca egyeztetése után márciusban elfogadhatja a kormány a tervezet végleges formáját.

Korábban:

A betegek egyetértenek a sztrájkoló védőnőkkel

Fórum:

Nem sürgős az egészségügy megmentése?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!