Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Ápolónő törhette el egy csecsemőt karját

Vágólapra másolva!
Eltörött az alkarcsontja, lábszárcsontja pedig megrepedt annak a kislánynak, akit feltehetően egy szegedi ápolónő bántalmazott. A 27 éves ápolónőt azonnal kirúgták a kórházból, a gyerek szülei feljelentést tettek ellene. A bántalmazással gyanúsított nő jövő héten áll bíróság elé.
Vágólapra másolva!

2001 nyarán a szegedi gyerekkórházban a bántalmazással gyanúsított nővér váltótársa vette észre, hogy a másfél hónapos csecsemő arcán kék foltok vannak. A kisbaba kivizsgáláson volt a kórházban, mert sokat sírt, nyugtalan volt. Amikor a szülők bementek a kórházba, és észrevették a kék foltokat, azonnal hazavitték a gyereket, majd újra visszavitték, mert a kisbaba furcsán mozgatta a kezét. Ekkor derült ki, hogy az alkarcsontja eltörött, lábszárcsontja pedig megrepedt.

Tekulics Péter, az Újszegedi Gyermekkórház igazgatója az [origo]-nak elmondta: a nővér ellen azonnal fegyelmit indítottak, és állásából felfüggesztették. A 27 éves nővér 1-2 éve dolgozott a kórházban, és már korábban is voltak magatartási problémái - mondta a gyerekkórház igazgatója. Miután a gyereket visszavitték a szülei a kórházba, három és fél hét alatt teljesen meggyógyult, maradandó sérülése nem volt.

A nővér ellen feljelentést tettek a gyerek szülei, a bírósági tárgyalás jövő héten kezdődik a Szegedi Városi Bíróságon. Kecskés Ákos, a bántalmazással gyanúsított nővér ügyvédje a Délmagyarország című lapnak elmondta: ügyfele kitart álláspontja mellett, amely szerint nincs semmi köze a gyermek sérüléseihez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről