Ettől az amerikai világháborús lépéstől félt mindenki

Vágólapra másolva!
Az Amerikai Egyesült Államok megerősítette, hogy július 3-án ötödik generációs F-35A típusú vadászgépekre cseréli több F-16-os vadászgépét Japánban.
Vágólapra másolva!

A Pravda azt írja, hogy a Pentagon megerősítette, hogy ötödik generációs F-35A vadászrepülőgépeket telepít Japánba.

Az F-35-ösök felváltják a negyedik generációs F-16-osokat a Misawa légibázison. Ezzel egyfelől modernebb lesz az amerikai légierő, illetve 33 százalékkal növekedik a vadászrepülőgépek összlétszáma is: az eddigi 36 darab F-16-os helyett immár 48 darab F-35-ösből fog állni a légiflotta.

Az F-16-osokat leváltó F-35-ös vadászgépek nemcsak megnövelt hatótávolsággal, hanem lopakodó képességekkel, nagyobb és fejlettebb radarokkal, valamint fejlett hálózatközpontú hadviselési és elektronikai hadviselési képességekkel rendelkeznek majd. Az

F-35A jelentősen nagyobb hatótávolsággal, kiváló manőverezőképességgel és nagyobb hasznos teherbírással rendelkezik, mint a tengerészgyalogság F-35B-je, és jóval kevesebb karbantartást igényel.

 

F-35-ös vadászgép - Fotó: Anton Kappers / ANP MAG / ANP via AFP

Ez az Egyesült Államok részéről válaszlépés arra, hogy Kína ötödik generációs vadászgépeinek száma jelentősen megnőtt a J-20-as nagyszabású beszerzéseinek köszönhetően.

A J-20-as egy nagyobb repülőgép, amely több mint kétszer nagyobb hatótávolsággal, sokkal nagyobb radarral, nagyobb hasznos teherbírással és kiemelkedő manőverezőképességgel bír az F35-ösökhöz képest.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!