A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

<SPAN lang="HU">Megmenekülhet a Népszava</SPAN>

Vágólapra másolva!
Visszavonhatják a Népszava ellen kezdeményezett felszámolási eljárást. Napokon belül rendeződhet ugyanis a volt főszerkesztő és a kiadó közötti jogvita.
Vágólapra másolva!
Napokon belül rendezhető a Népszavát jegyző NSZ 1999 Rt. és a lap korábbi menedzsmentjének vitája - mondta H. Bíró László volt főszerkesztő. Körvonalazódik ugyanis egy megállapodás, amely szerint a kiadó 90 millió forintos követelésük nem egészen egytizedét kifizetné, cserébe H. Bíró László és három társa visszavonná a kezdeményezett felszámolási eljárásokat.

Egyben moratóriumot vállalnának arra, hogy meghatározott ideig nem kezdeményeznek újból felszámolást, az NSZ 1999 pedig abba menne bele, hogy egy adott határidőig megállapodik velük a járandóság rendezéséről.

A volt főszerkesztő elmondta, követeléseikből 30 millió forintot tesz ki egy általa tavaly januárban nyújtott kölcsön, húszat egy szerződés nem-teljesítéséből fakadó követelés, a fennmaradó negyvenmillió pedig elmaradt bér, illetve végkielégítés.

H. Bíró a kiadó NSZ 1999 Rt. szerződésszegésére hivatkozva február18-án rendkívüli felmondással szüntette meg munkaszerződését és megbízási jogviszonyát.

Korábban:

Lemondott a Népszava főszerkesztője

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!