A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

A választásokig már nem kap repteret Kunmadaras

Vágólapra másolva!
Az éhségsztrájkra is vállalkozó kunmadarasi vezetők szabályozási terven és fejlesztési projekten dolgoznak, hogy megkaphassák a településen lévő volt szovjet katonai objektumot. Bár a pénzügyminiszter támogatta, hogy ingyen megkapja Kunmadaras a laktanyát, úgy tűnik, hogy ez a kormány már nem dönthet a kérdésről.
Vágólapra másolva!

A kunmadarasi repülőtér sorsa a mostani kormány hivatali ideje alatt már valószínűleg nem fog rendeződni. Bár korábban Varga Mihály pénzügyminiszter az ÁPV Rt. vezetőjével folytatott egyeztetés után közölte, hogy támogatható a kunmadarasi repülőtér ingyenes átadása az önkormányzatnak. Ennek azonban feltétele, hogy elkészüljön egy komoly szakmai koncepció a repülőtér hasznosítására. Ez a terv, ha el is készül a választásokig, a kormány elé valószínűleg már nem kerül.

A kunmadarasi önkormányzat három tagja február elején kezdett éhségsztrájkba, mert el akarták érni, hogy tizenegy év után végre rendeződjön a helyi volt szovjet katonai repülőtér tulajdoni helyzete. Az éhségsztrájkot egy hét után abbahagyták a település vezetői és a hozzájuk csatlakozó civilek, mert az ÁPV Rt. közölte, hogy hajlandó tárgyalni. A vagyonügynökség most a polgármester kérésére sem tárgyal velük, csak akkor, ha a település készít a területre vonatkozóan egy szabályozási tervet és egy fejlesztési projektet. Márki Sándor polgármester szerint nem valószínű, hogy a terv elkészül a választások előtt. De ha el is készül, kormánydöntés szükséges ahhoz, hogy térítésmentesen önkormányzati tulajdonba adják a katonai objektumot.

A polgármester nehezményezte, hogy míg tud olyan településről, amelynek csak önkormányzati felterjesztést kellett készíteni egy volt szovjet repülőtér tulajdonba adásához, addig Kunmadarasnak nagy összegeket kell költenie szabályozási terv és fejlesztési projekt elkészítésére.

Az ÁPV Rt. februárban feljelentést tett a kunmadarasi repülőtér ügyében hanyag kezelés miatt, mert közleményük szerint komoly visszásságok történtek az alatt az idő alatt, míg az önkormányzat volt a laktanya vagyonkezelője. A vizsgálat szakértők bevonásával folyik, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság feljelentés-kiegészítést rendelt el. Eközben - szintén az ÁPV Rt. gyanúja miatt - a Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztérium lefolytatott egy vizsgálatot arról, hogy folyt-e illegális vadászat a repülőtér területén, amikor az önkormányzat volt a vagyonkezelő. A vizsgálat során bűncselekményre utaló nyomot nem találtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!