A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy

Közalapítvány az orvos-továbbképzésekre

Vágólapra másolva!
Ötmilliós állami alappal indul, de már 50 millió forint átutalásra van reménye annak az alapítványnak, amely az orvos-továbbképzések támogatását szervezné. A pénzeket az egészségügyi miniszter szerint a gyógyszergyártó cégek fizetik majd abból a keretükből, amelyet amúgy is továbbképzések támogatására fordítanának. A támogatások odaítéléséről a szakmai szervezetek és a gyógyszergyárak együtt döntenek majd.
Vágólapra másolva!

A keddi kormányülést követő sajtótájékoztatón az egészségügyi miniszter beszámolt arról, hogy a kormány elfogadott négy, a kórháztörvényhez szükséges rendeletet. Ezek egyike egy olyan közalapítvány létrehozásáról szól, amelybe azokat az összegeket várják, amiket a gyógyszergyártó cégek az orvos-továbbképzések támogatására fordítanának.

Mikola István szerint erre azért van szükség, mert a gyártók jelenleg saját termékeik és szolgáltatásaik népszerűsítésének céljából támogatják a különböző továbbképzéseket. Az alapítványon keresztül a szakmai egyesületek és a gyógyszergyártók együtt határozzák majd meg, hogy a jövőben mely továbbképzésekre mekkora összegeket fordítanak.

Az alapítvány 5 millió forint kormányzati alappal indul, de az előzetes felajánlások szerint már körülbelül 50 millió forint várható a számlára. Az alapítvány kuratóriumába a kormány nem delegál tagot.

Korábban:

Elfogadták a kórháztörvényt
(2001. dec. 18.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!