A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Elmarad a szociális dolgozók sztrájkja

Vágólapra másolva!
Elfogadta a szerdai egyeztetésen a szociális dolgozók szakszervezete a minisztérium érvelését, hogy egy héttel a választások előtt nem lehet forrást találni béremelési igényükre. Egyeztetni szeretnének az új kormánnyal bérhelyzetükről, de ha ez sem vezet eredményre, újra napirendre kerül a figyelmeztető sztrájk lehetősége.
Vágólapra másolva!

Nem tartja meg csütörtökre tervezett kétórás figyelmeztető munkabeszüntetését a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete (SZTDSZ), az országos sztrájkbizottságot azonban tovább működtetik - mondta Kónya Gusztávné, az érdekképviselet vezetője szerdán. A szerdai Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórumon ugyan nem kaptak 17 százalékos rendkívüli béremelési igényükre pozitív választ a szaktárcától, de elfogadják, hogy egy héttel a választások előtt már nem sikerült erre forrást találni - mondta. Folytatni kívánják a tárgyalásokat, és ha az új kormánnyal nem sikerül megegyezniük, újra napirendre kerül a figyelmeztető sztrájk lehetősége.

Szemkeő Judit, a Szociális és Családügyi Minisztérium politikai államtitkára azt mondta: pillanatnyilag erkölcstelen lenne bármilyen pluszt ígérni az ágazat dolgozóinak. Készek egyeztetni a szociális és gyermekvédelmi területre vonatkozó, jövőre életbe lépő életpályamodellről a szakszervezetekkel.

Az SZTDSZ azt szeretné elérni, hogy az ágazatban tapasztalható bérfeszültségekre az életpályamodell jövő januári életbelépése előtt találjanak megoldást. Az SZTDSZ szerint 17 százalékos bérfejlesztésre lenne szükség az idén, hogy enyhítsék az 50 ezer forintra emelt minimálbér által okozott feszültségeket.

Korábban:

Béremelést ígér a kormány a védőnőknek

Figyelmezető sztrájkot tartanak ma a védőnők

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!