Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

<P class="MsoNormal">Külföldi megfigyelők Baranyában

Vágólapra másolva!
Baranya megyében két nemzetközi szervezet képviselői és két romániai megye főjegyzője figyeli az országgyűlési képviselő-választás első fordulóját. A megfigyelők főleg azt nézik, hogy a kisebbségek lakta településeken is adottak-e a választás törvényes feltételei.
Vágólapra másolva!

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), illetve az Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR) képviselői, valamint két romániai megye főjegyzője is figyelemmel kíséri Baranyában az országgyűlési képviselő-választás első fordulóját.

Lászlóné Kovács Ilona megyei főjegyző, a baranyai területi választási iroda vezetője és Petrétei József alkotmányjogász, a megyei választási bizottság elnöke vasárnap délelőtt fogadta és tájékoztatta a külföldi megfigyelőket a választás menetéről.

A brit Patrick McCarthy, az EBESZ és az ODIHR hosszú távú megfigyelője elmondta: amerikai társával, Nancy Smith-szel együtt egész nap járják a megye választókerületeinek szavazóköreit, s egyebek közt romák lakta Baranya megyei településeket is felkeresnek.

A nemzetközi szervezetek képviselőinek érdeklődése főleg arra irányul, hogy a kisebbségek lakta településeken is adottak-e a választás törvényes feltételei - mondta a brit megfigyelő. Pop Mariacu, a romániai Kolozs és Zoica Zamfirescu, Gorj megye főjegyző asszonya Siklós és Mohács térségében gyűjt tapasztalatokat a magyarországi parlamenti választások gyakorlatáról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről