A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Díjazták az értelmi fogyatékosokat foglalkoztatókat

Vágólapra másolva!
Három vállalat vehette át idén az „Integrált Foglalkoztatásért” díjat, amit az értelmi fogyatékosokat is foglalkoztató cégeknek adnak évről évre. Mindhárom vállalat több sérült dolgozót is alkalmaz, közülük többet főállásban.
Vágólapra másolva!

Átadták az "Integrált Foglalkoztatásért" díjat, amelyet a Salva Vita Alapítvány a Szociális és Családügyi Minisztérium támogatásával alapított olyan vállalatoknak, amelyek értelmi sérülteket is foglalkoztatnak. Ebben az évben három vállalat kapott díjat: a Diagnosticum Rt., az első munkáltató, amely 1996 óta értelmi sérült dolgozót alkalmaz, a dm-drogerie markt Kft., mely 2000. évtől kísérleti program keretében vállalta 4 sérült dolgozó, és az őket segítő kísérő alkalmazását, és a Stollwerck Budapest Kft., amely 1997 óta három főállású értelmi sérült dolgozót alkalmaz.

A Salva Vita Alapítvány 1996 óta több mint 100 értelmi sérült fiatal munkavállalását segítette elő a munkaerő-piacon. Az érdekükben indított programok segítik a beilleszkedést a normál munkahelyekre, illetve a szabadidős tevékenységek megszervezését is. Munkaerő-piaci szolgáltatásról van szó, amely segít mind a munkavállalóknak, mind a munkáltatóknak. Egyik legfőbb célkitűzésük, hogy ügyfeleik az elvégzett munka értékének megfelelő fizetésért dolgozhassanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!