A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Döntött az MSZP a bizottságielnök-jelöltekről

Vágólapra másolva!
Az MSZP-frakció kedden tárgyalt a bizottsági elnökök személyéről, és a képviselők hivatalosan is javaslatot tettek a házelnöki, valamint az egyik alelnöki poszt betöltésére. Az alakuló ülés utáni első plenáris ülés a szocialisták tervei szerint május 21-én lesz. Az SZDSZ-frakció keddi ülésén nem hozott személyi döntéseket.
Vágólapra másolva!

A szocialisták már korábban bejelentették, hogy Szili Katalint jelölik az Országgyűlés elnökének. A frakció keddi ülésen az elnökség javaslatát egyhangúlag támogatták - jelentette be Lendvai Ildikó frakcióvezető. Az Országgyűlés alelnökének Mandur Lászlót, a párt budapesti elnökét javasolják, a jegyzői posztokra pedig Juhászné Lévai Katalint, Nagy Nórát és Füle Istvánt.

A frakció a négypárti megegyezés alapján 12 bizottsági elnök személyére tesz javaslatot. Az alkotmányügyit Vastagh Pál, az egészségügyit Vojnik Mária, a gazdaságit Szekeres Imre, a honvédelmit Keleti György, a ifjúsági és sportbizottságot Bakonyi Tibor, a mentelmit Géczi József, a mezőgazdaságit Magda Sándor, az oktatásit Szabados Tamás, a rendészetit Gál Zoltán, a társadalmi szervezetek bizottságát Szabó Imre, a területfejlesztésit Baráth Etele, az ügyrendit Csiha Judit vezetheti. Az Interparlamentáris Unió magyar tagozatának elnöki posztjára pedig Fazakas Szabolcsot jelölik.

Lendvai Ildikó elmondta, hogy tárgyaltak az első, a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslatról is. Ezt benyújtásra alkalmasnak találták, és elfogadták, hogy az ülésen kötelező lesz megszavazni. Az MSZP szerint az alakuló ülés utáni első plenáris ülésre május 21-én kerülhet sor. Amennyiben megszavazzák a házszabálytól való eltérést, az említett törvényjavaslatot 21-én megvitatják és elfogadják - tette hozzá a frakcióvezető.

Ülésezett kedden az SZDSZ-frakció is. A szabad demokraták azonban nem hoztak személyi döntéseket, tovább folynak a tárgyalások. A bizottsági helyekről már hétfőn döntöttek, kedden a kormánystruktúrát tekintették át. Az ülésen elhangzott: rendkívül fontosnak tartják, hogy felülvizsgálják a Defend Kft.és az állam között kötött szerződéseket.

Korábban:

Ma osztják el a pártok a bizottsági helyeket

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!