Kormánykitüntetés a Sándor-palota felújítóinak

Vágólapra másolva!
Az Orbán-kormány utolsó tanácskozásán, csütörtökön arról határozott, hogy szombattól megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Sándor-palota. Az utolsó kormányülést követően a leköszönő miniszterelnök kitüntetéseket adott át a felújításban részt vevő szakembereknek.
Vágólapra másolva!

A hétvégén bárki szabadon megtekintheti a Várban a felújított Sándor-palotát. Borókai Gábor kormányszóvivő a közelmúltban rekonstruált palotában tartott ülést követően elmondta: az épület mindaddig fogadja a látogatókat, amíg az új kabinet nem dönt a Sándor-palota rendeltetésszerű használatáról.

Borókai azt mondta, hogy a mai nappal a Sándor-palotát ünnepélyesen visszaadták a nemzetnek, ezért szombattól a nagyközönség is megnézheti: milyen volt hajdanán az épület és funkciójában mennyire szolgálja a leendő kormányok igényeit.

A kormányülést követően Orbán Viktor kitüntetéseket nyújtott át a Sándor-palota felújításában kiemelkedő tevékenységet nyújtó személyeknek. Hangsúlyozta, hogy a Sándor-palota a magyar államélet egyik legfontosabb, az elmúlt évtizedekben nem véletlenül, de méltatlanul elfeledett, az Országházénál is régebbi épülete.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

Korábban:

Orbán csütörtökre a Sándor-palotába költözik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!