Tízmilliós hallgatási díjat fizetett a MeH

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára aláírásával tízmillió forint hallgatási díjat fizettek Berkecz Jánosné Börcsök Máriának, a milliárdos közpénzt felhasználó Millenáris Kht. volt ügyvezetőjének, aki alkalmazotti munkaviszonyban töltötte be posztját - tudta meg a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Tíz nappal az új kormány hivatalba lépése előtt ugyanis a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) viharos gyorsasággal visszahívta tisztségéből Berkecz Jánosnét, a Millenáris Kht. ügyvezetőjét, és egy megállapodásban kikötötte, hogy "2 évig a kht. ügyeivel kapcsolatban nem nyilatkozik". A megállapodás mellékletében a MeH meghatározta, hogy a hallgatás "ellentételezéseként a munkaviszony megszűntével egyidejűleg, de legkésőbb 2002. május 23-áig a munkavállaló bankszámlájára átutal 10 000 000, azaz tízmillió forintot".

A Millenáris Kht. ügyvezetőjének felmentéséről szóló megállapodást "Stumpf István miniszter mint alapító megbízásából és nevében Bártfai Béla, a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára mint munkáltató", valamint Berkecz Jánosné munkavállaló írta alá.

Berkecz Jánosné felmentése előtt nem hosszabbította meg az Álmok álmodói - Világraszóló magyarok című millenniumi kiállítás működéséhez szükséges alvállalkozói szerződéseket, és visszahívása után az Orbán-kormány nem nevezett ki senki a helyére, ezért két napig be kellett zárni a tárlatot. A Fidesz közleményben tette felelőssé a bezárás miatt az új kormányt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről