A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A matek ment a legkevésbé az idei érettségin

Vágólapra másolva!
Az idei évben meglehetősen gyenge, mindössze 27 százalékos teljesítményt produkáltak a matematikából felvételizők a közös érettségi-felvételi vizsgákon - derült ki az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) tájékoztatásából.
Vágólapra másolva!

A jelentkezők teljesítményét a közös vizsgákon egységes javítókulcs alapján, 100 pontos rendszerben értékelik. Az OFI-hoz beérkezett vizsgaeredmények alapján az idei évben leginkább a matematika feladatsorok "izzasztották meg" a felvételizőket. A fizika és kémia feladatsorok megoldása jobban sikerült, mindkét tárgyból 42 százalékos teljesítményt nyújtott az "átlagos jelentkező".

A felvételi eredményekből az is látszik, hogy a nyelvi feladatsorok nehézségi szintje kevésbé volt ijesztő. A nyelvek közül a legkevésbé a német vizsgák sikerültek, ám még itt is átlagosan 49 pontos teljesítményt értek el a felvételizők. Az angol feladatsorra 53, a franciára pedig 57 elért pontátlag jellemző. A továbbtanulni vágyók számára a legkönnyebb közös érettségi felvételi vizsgatárgy idén a biológia volt, ebből a tárgyból született ugyanis a legmagasabb, 58 pontos átlageredmény.

Az idei matúraidőszakban, a tavalyi csaknem 48 ezerrel szemben mintegy 51 ezren számoltak be tudásukról. Matematikából 24 ezer 742-en ültek a feladatlapok elé, fizikából 8137-en érettségi-felvételiznek, franciából 608-an írtak dolgozatot. Biológiából 4860-an, németből 3332-en írtak felvételit. A közös vizsgákon 6534 diák angolból, 2725 felvételiző pedig kémiából írt.

Az elért pontszámokat a diákok megtalálják az OFI-n keresztül elérhető személyes oldalakon is. A felsőoktatási intézményekből folyamatosan érkeznek az OFI-hoz a közös érettségi felvételi vizsgák eredményei.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!