<P class="MsoNormal">Nem mond le a főkapitány

Vágólapra másolva!
Salgó László országos rendőrfőkapitány közölte, sem szakmailag, sem erkölcsileg nincs oka lemondani múltja miatt. Mint mondta, az, hogy hírszerző volt, szerepelt mindazokban a dokumentumokban, melyek a döntéshozó körökben közkézen forogtak. A főkapitány csütörtökön jelentette be, hogy a III/I-es ügyosztálynak dolgozott. Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke emiatt elfogadhatatlannak nevezte személyét a főkapitányi posztra.
Vágólapra másolva!

Nem kívánok lemondani, mert erkölcsileg nincs erre okom, szakmailag pedig megvan a programom, amelyet a magyar rendőrség, a magyar állampolgárok érdekében meg szeretnék valósítani - jelentette ki Salgó László országos rendőrfőkapitány pénteken, Szombathelyen, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján.

A vezérőrnagy kijelentette: a hírszerzői múltjával kapcsolatos tényeket az előző 12 év politikai palettájának minden fontos szereplője megismerhette, azok, ha nem is nyilvánosak, de ismertek voltak, szerepeltek azokban az anyagokban, amelyek döntéshozó körökben közkézen forogtak. Salgó László közölte, hogy a jövőben a témával kapcsolatban nem tud és ezért nem is kíván a nyilvánosság számára újat mondani, ismétlésekbe pedig nem bocsátkozik.

A főrendőrt azután érték politikai támadások, hogy csütörtökön maga jelentette be egy tévéinterjúban: a III/I-es ügyosztálynak dolgozott 22 éves korától két és fél évig. A főkapitány még aznap közleményben is elismerte ügynöki múltját, és kijelentette azt is, hogy soha nem is titkolta azt. Erre válaszul a Fidesz elnöke sajtótájékoztatón közölte, hogy számukra elfogadhatatlan a rendőrfőkapitány személye, mivel az ügynöki múltja miatt nem tud együttműködni a nemzetközi szervezetekkel.

Korábban:

A Fidesz szerint elfogadhatatlan a főkapitány

Salgó a III/I-ről: Nem titkoltam

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről