A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pszichiáterhez járt a családgyilkos

Vágólapra másolva!
Súlyos depresszióval küszködött az a férfi, aki megfojtotta két lányát és feleségét, majd a metró alá ugrott. Egyre valószínűbb, hogy idegkimerültség vezetett a csákvári matematikatanár tettéhez.
Vágólapra másolva!

Eddig senki sem talált magyarázatot arra, hogy miért fojtotta meg családtagjait, majd követett el öngyilkosságot a csákvári matematikatanár. Felmerült a gyanú, hogy féltékenységből tette, de egyre valószínűbb, hogy idegkimerültség volt az oka. A férfi kezelőorvosa épp szabadságon volt - írja a Blikk.

A férfi súlyos depresszióval küszködött. A tv2 Napló című műsorának információi szerint a családfő 2001 márciusa óta járt pszichiáterhez. Valószínűleg szégyellte a problémáját, mert a fehérvári rendelőbe mindig zárás után érkezett, amikor már senki sem láthatta. Depressziójára gyógyszereket szedett. Majd egy hónappal ezelőtt orvosa szabadságra ment, és egy másik szakemberre bízta a férfit.

Pataki Ágnes pszichiáter szerint nem okozhat törést a betegnél, ha másik orvoshoz kerül. Akkor szokott gondot okozni, ha a beteg úgy éli meg, mintha elhagyná őt az orvos. A szakember szerint a tanár esetében nem ez történhetett, valószínűbb, hogy indulatból cselekedett.

A tizenegy éves Nórát, a tizenöt éves Mirát és harminchét éves édesanyjukat szombaton temették el Esztergomban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!