A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Üzletközpontot, múzeumot öntött el az eső Budapesten

Vágólapra másolva!
A vasárnap esti nagy mennyiségű csapadék miatt folyamatosan dolgoztak a tűzoltók. Pincéket, garázsokat kellett vízteleníteni, de elöntötte az eső az Örs Vezér téri üzletközpont alját és az Iparművészeti Múzeum pincéjébe is beszivárgott a csapadék.
Vágólapra másolva!

A budapesti és a Pest megyei tűzoltóknak is rengeteg munkát adott a vasárnap koraeste lehullott nagy mennyiségű csapadék. A fővárosban 192 esethez riasztották a tűzoltókat, akik vasárnap estétől hétfő reggelig folyamatosan dolgoztak.

Az esetek többségében a hirtelen leesett esővíz pincéket és garázsokat öntött el városszerte és a víz kiszivattyúzásához kértek tűzoltói segítséget. A főváros budai oldalán főként a III. kerületbe riasztották a tűzoltókat, míg a pesti oldalon szinte az összes kerületben volt tennivalójuk.

A legtöbb jelzés Zuglóból és a belvárosi részből érkezett. Több órán keresztül szivattyúzták a vizet az Örs Vezér téri üzletközpont mélyszinti részéről, ahol csaknem tízezer négyzetméteren 20 centis víz állt.

Beszivárgott a csapadék az Iparművészeti Múzeum pincéjébe

Szintén nagy feladat elé állította a tűzoltókat az Iparművészeti Múzeum pincéjébe beszivárgott csapadék, ami veszélyeztette az ott lévő műkincseket. Itt tovább nehezítette a tűzoltók munkáját egy mérgező anyagokkal teli szekrény, ám a gyors segítségnyújtásnak köszönhetően nem rongálódtak meg a helyiségben lévő műtárgyak és a veszélyes anyagok sem kerültek bele a vízbe.

Egyes helyeken a trafóházakba becsöpögő víz okozott áramkimaradást rövid időre egy-egy épületben, ám az Elektromos Művek szakemberei hamar helyreállították az áramszolgáltatást.

Pest megyében a tegnapi nap során összesen 68 esethez riasztották a tűzoltókat főként Szentendre és Vác térségében. Ezekben a városokban és a környező településeken szintén elöntött pincék és más alagsori helyiségek víztelenítéséhez kérték a tűzoltói segítséget, legtöbbször a fővároshoz közeli Dunakeszin. Személyi sérülés sehol nem történt.

Villamospályát is alámosott a víz

A vízáradat a Maglódi úton alámosta a villamos pályát, s ezért a 28-as és a 37-es villamosok csak a kőbányai sörgyárig közlekednek, onnan a köztemetőig pedig autóbuszok szállítják az utasokat. Feltehetően a kora délutáni órákban indulhatnak meg újra teljes útvonalukon a villamosok.

A Fővinformtól kapott tájékoztatás szerint a felhőszakadás számára írható az is, hogy még mintegy 30 útkereszteződésben csak sárgán villognak a jelzőlámpák. A Duna magas vízállása miatt pedig még nem közlekedik az átkelőhajó Megyer és Pünkösdfürdő között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!