Vágólapra másolva!
Több megyében terjeszthették azokat a hamis 10 és 20 ezer forintosokat, amelyek gyártóját a múlt héten fogták el Békéscsabán - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) kedden. Az előzetes letartóztatásban lévő férfi vallomása szerint 30-40 millió forint értékben állított elő hamis pénzt. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség adatai szerint 6-7 megyében terjeszthették azokat a hamis 10 és 20 ezer forintosokat, amelyek gyártóját a múlt héten fogták el Békéscsabán. Balázs Sándor őrnagy elmondta, hogy a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi vallomása szerint mintegy 30-40 millió forint értékben állított elő jó minőségű hamisítványt. Elmondta: a sikeres elfogás előtt a nyomozás egy gyáli bejelentés alapján indult, amikor is egy ismeretlen személy hamis pénzzel fizetett az egyik helyi zöldségesnél. Az adatgyűjtés során felmerült, hogy a hamisítványok forgalomba hozatalával és készítésével Tiszántúlról származó személyek hozhatók összefüggésbe.

Az ORFK speciális egysége a múlt héten egy orosházi benzinkútnál fogta el a tranzakcióban részt vevő személyeket. A helyszínen 1 millió 340 ezer forintnyi hamis pénzt is találtak a rendőrök. A nyomozás szálai ezután jutottak el a békéscsabai férfihoz, akinek a lakásán megtalálták a pénzgyártáshoz szükséges eszközöket. A hamis 20 és 10 ezer forintosokat eredeti értékük 10, később 5 százalékos árán árusították a gyanúsítottak.

Az ügyben jelenleg négy személy van előzetes letartóztatásban, közölte az őrnagy, aki hozzátette, hogy a pénzhamisítást 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a törvény.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről