A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tűzijáték két héten belül

Vágólapra másolva!
Az elmaradt budapesti tűzijátékot várhatóan két héten belül, az ár teljes levonulása után megtartják. A halasztás költségei nem haladják meg azt az összeget, amit a kormány megtakarított az elmaradt rendezvényeken, például az elmaradt légi- és víziparádén - mondta az [origo]-nak Gál J. Zoltán kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!

Az elmaradt augusztus 20-i tűzijátékot várhatóan két héten belül, még az iskolakezdés előtt megtartják - mondta az [origo]-nak Gál J. Zoltán kormányszóvivő. A tűzijáték megtartásának feltétele, hogy a szakemberek biztonságosnak találják a körülményeket, és az országban már senki ne dolgozzon a gátakon.

A tűzijáték elhalasztásának a költségeivel kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta: az elmaradt ünnepségeken - légi- és víziparádé, rendezvények a Margitszigeten - megtakarított pénz bőven fedezi azt a pluszköltséget, amit a tűzijáték elhalasztása jelent. A pluszköltséget elsősorban az adja, hogy a már kihelyezett rakétákat őrizni kell - mondta a kormányszóvivő, aki hozzátette: ez a kiadás feltehetőleg jóval kevesebb lesz, mint a parádék elmaradása miatt megtakarított összeg.

Medgyessy Péter miniszterelnök vasárnap jelentette be, hogy egy későbbi, még meg nem határozott időpontra halasztják az augusztus 20-i fővárosi tűzijátékot, mert mint mondta: nem lenne méltó tűzijátékkal ünnepelni egy olyan helyzetben, amikor ezrek, tízezrek dolgoznak a gátakon. A tűzijáték mellett nem tartották meg a szokásos parlamenti fogadást sem. "A kormány azért csak vasárnap döntött a keddi tűzijáték elhalasztásáról, mert abban bíztak, hogy az ár gyorsabban levonul, vasárnapra azonban már látszott, hogy a vártnál lassabb az apadás" - mondta a kormányszóvivő. A tűzijáték új időpontjára az augusztus 20-án szokásos kedvezményeket (például a Budapestre szóló vonatjegyre) biztosítják.

"A tűzijáték lesz az egyik módja, amivel a kormány megköszöni az árvízi védekezésben részt vevők munkáját, emellett pedig a nyarat lezáró ünnepség is lesz" - mondta a kormányszóvivő. A új időpontban valószínűleg már a megszokott körülmények között, tehát a rakpartról is lehet nézni a tűzijátékot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!