A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Vádemelés antiszemita könyvek kiadása miatt

Vágólapra másolva!
Közösség elleni izgatás és különleges személyes adatokkal való visszaélés miatt nyújtott be vádiratot a közelmúltban a Fővárosi Főügyészség a könyvkiadással is foglalkozó Gede Testvérek Bt. két tagja ellen. A társaság antiszemita és a zsidóság elleni gyűlöletre uszító műveket jelentetett meg reprint kiadásban. A két érintett három évet kaphat, ha bűnösnek találja őket a bíróság.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség vádirata a könyvkiadással is foglalkozó társaság két tagját, Gede Tibort és Gede Sándort találta érintettnek a több feljelentés alapján megkezdett vizsgálatok során. Az ügyészség vádirata szerint Gede Tibor határozott arról, hogy milyen művet adjanak ki, ő tárgyalt a nyomdával és ő döntött arról is, hogy kinek szállítson könyvet a társaság.

A Fővárosi Főügyészség egyik munkatársa az [origo]-nak elmondta: ha a bíróság bűnösnek találja a társaság két tagját, akkor három évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak. Az ügyészség munkatársa nem tartja elképzelhetetlennek azt sem, hogy a bűnösség megállapítása esetén betiltsák a kiadó és a kiadó könyveit árusító könyvesboltok működését is. Azt egyelőre nem derítették ki a vizsgálatok, hogy a nyomdai munkákat ki végezte.

A kiadó főleg régebbi zsidóellenes könyveket adott ki újra, változatlan utánnyomással. Az ügyészség ezek között öt olyan kiadványt talált, amelyek megalapozták a vádemelést. Az ügyészség szerint a könyvek között több olyan is van, amelyik faji eredetre, nemzeti, nemzetiségi és etnikai hovatartozásra, politikai véleményre vonatkozó adatot hoz nyilvánosságra jogellenesen. A társaság kiadta Bosnyák Zoltán Magyarország elzsidósodása című könyvét is, ami a hazai nyilas mozgalom egyik alapművének számított.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!