Csak 2004-től utazhatnak ingyen a diákok

Vágólapra másolva!
A kormány 100 napos programjából kimaradt az iskolásoknak beígért új utazási kedvezmény. A Magyar Szocialista Párt a kampányidőszakban - a száznapos program részeként - ingyenes utazási lehetőséget ígért azoknak a diákoknak, akiknek a lakóhelye és az oktatási intézménye más helyen van. Az oktatási minisztérium szerint csak a ciklus közepére valósulhat meg az ígéret.
Vágólapra másolva!

Hiller István, az MSZP oktatási programjának kidolgozója (jelenleg az oktatási minisztérium politikai államtitkára) a választások előtt azt ígérte, ha nyernek, ingyenes távolsági utazást biztosítanak azoknak a diákoknak, akiknek az állandó lakóhelye és a képző intézményének a helyszíne különböző. Mivel az ígéret nem teljesült, a diákoknak továbbra is be kell érniük a 67,5 százalékos utazási kedvezménnyel.

Az oktatási minisztérium politikai államtitkára az [origo] többszöri megkeresésére levélben reagált. "A jelenleginél kedvezőbb, illetve ingyenes utazással kapcsolatos teendőkről a tárca már kialakította a koncepcióját. Rövidesen tárcaközi egyeztetést kezdeményezünk. (Ennek során derül ki, hogy a költségeket miből fedezzük.) A tárgyalássorozat következő szereplője a MÁV új vezetése. A kormányzati ciklus közepére tervezzük a kormányprogramban szereplő célkitűzéseink megvalósítását" - írja az államtitkár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!