Kifizetik a kátyúk okozta károkat

Vágólapra másolva!
A fő- és tömegközlekedési utakon jelenleg 2000-2500 kijavításra váró kátyú nehezíti a közlekedést. A Közterület-fenntartó Rt. folyamatosan javítja a hibákat, a rossz időjárás miatt állandóan újabbak keletkeznek. Az autósoknak megtérítik a kátyúk okozta károkat, ha ennek jogosságát igazolni tudják.
Vágólapra másolva!

A hideg és a csapadék erősen megrongálta a főváros útjait, jelenleg körülbelül 2000-2500 kátyú vár kijavításra. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. munkatársai folyamatosan javítják a fő- és tömegközlekedési utakon keletkező kátyúkat, de az időjárási viszonyok miatt állandóan újabbak keletkeznek. A város egyéb útjainak a karbantartása a kerületek feladata.

A kátyúkat néhány nap, maximum egy hét alatt kijavítjuk - mondta az [origo]-nak Csanádi Csaba, az FKF Rt. közútfenntartási igazgatója, aki hozzátette: a javításra váró balesetveszélyes kátyúkat táblával, illetve este villogó fénnyel jelzik.

Akinek mégis károsodik az autója a kátyúk miatt, a Közterület-fenntartó Rt. jogi és igazgatási osztályához fordulhat kártérítési igényével. A meghibásodás okát azonban hitelt érdemlően - fotóval, tanúkkal vagy rendőrségi jegyzőkönyvvel - kell bizonyítani. A kártérítési igények a téli időszakban gyakoribbak, évente körülbelül 6-700 igény fut be a közterület-fenntartóhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről